Gal Gadot lengyel zsidómentőt fog alakítani

Gal Gadot izraeli színésznő férjével produkciós céget alapít, amelynek első projektje egy lengyel nőről fog szólni, aki több ezer zsidó gyereket mentett ki a varsói gettóból. 

A Wonder Women sztárja férjével, Yaron Varsanoval megalapította Pilot Wave elnevezésű produkciós cégét. A pár első filmje Irena Sendler lengyel zsidómentőről szóló thriller lesz, amelynek címszerepét Gal Gadot játsza — számolt be a Deadline.

Az Irena Sendler munkacímen futó projekt egy bátor lengyel nő történetét mondja el, aki szembeszállva a német megszállással, 2500 zsidó gyereket mentett meg a második világháború alatt. A film nem csak a mentésre fog koncentrálni, hanem arra az időszakra is, mikor Irenat elkapta a Gestapo, és nem csak a saját életéért kellett harcolnia, hanem azért is, hogy

képes legyen titokba tartani a megmentett gyerekek identitását.

Irena Sendler életéből korábban már készült egy amerikai film Anna Paquin főszereplésével. A filmet magyarul is bemutatták Irene Sendler bátor szíve címmel.

Gal Gadot az Instagramon nyilatkozott a cégalapításról és az új filmjéről:

„Producerként olyan történetekbe szeretnénk életet lehelni, amik minket is mindig inspiráltak”.

Apácazárdába is vágyott, most Izrael érdekli az Oscar-jelölt magyar film új csillagát

Az év filmes meglepetése az alig 21 esztendős Szőke Abigél teljesítménye az Oscar-díjra jelölt Akik maradtak című film főszerepében. Exkluzív interjú a lelkileg-művészileg a zsidó családi gyökereiből is táplálkozó, Izraelbe vágyó sztárjelölttel.