Az Oroszországban drogcsempészetért elítélt izraeli lány édesanyja Netanjahuhoz fordult segítségért

Benjamin Netanjahu miniszterelnök a hétvégén felhívta az Oroszországban drogcsempészetért 7,5 börtönre ítélt Naama Issachar édesanyját — írja az Ujkelet.live.

Az izraeli-amerikai kettős állampogár Naama Issachar néhány hónappal ezelőtt átutazóban volt a moszkvai repülőterén, hazafelé tartva Indiából Izraelbe. A vámtisztviselők közel 10 gramm marihuánát találtak a bőröndjében, és letartóztatták kábítószer-birtoklásért. Néhány héttel később a vádakat súlyosbították kábítószer-csempészeti kísérletre.

Yaffa Issachar a Walla híroldalnak szombaton azt nyilatkozta, hogy Netanjahu sajnálatát fejezte ki a Naamára kiszabott súlyos büntetés miatt.

„Arra kértem, hogy segítsen nekem. Ő az egyetlen, aki tenni tud valamit. Nincs más, akihez fordulhatnék. Nem tudom, hogyan fogunk túljutni ezen, nem tudom, mi fog történni, ha az ügy az amerikaiakhoz kerül. Noha amerikai vagyok, és Naama is amerikai, könnyebb számomra Izrael Állammal együttmúködni, mint az USA-val. Érzékelhető az a nagy szeretet, amit itt kapunk, a médiától, a kormánytól, az emberektől.”

A teljes cikk itt olvasható.

„Putyin alija” – Egyre több orosz zsidó költözik Izraelbe

Az elmúlt négy évben negyvenezer zsidó vándorolt Oroszországból Izraelbe, mely mögött egyesek szerint Vlagyimir Putyin elnök illiberális politikai rendszere lehet a fő motiváció.