Újabb antiszemita incidens történt Németországban

Sértegettek és kővel dobtak meg egy 27 éves izraeli nőt egy kis bajor településen. A rendőrség szemtanúkat keres.

A nő szerda kora délután, két fiával sétálni volt a 3 ezer fős bajor község temetőjének közelében, amikor az eset történt — írja a rendőség közleménye nyomán a Merkur című müncheni lap.

Egy ismeretlen ment oda az izraeli nőhöz, és előbb készpénzt kért tőle. Amikor az egyik kisfiú megállt, a nő héberül szólt hozzá, majd ezt hallva a férfi arabul „zsidó!”-t kiáltott a nőre, majd egy kővel meg is dobta.

Massing, a békés bajor község. Fotó: Wikipedia

A Bajorországban élő izraeli nő, aki könnyebb sérülést szenvedett, hazaérve azonnal értesítette a rendőrséget. A tettes azonban a mai napig ismeretlen, a nyomozást átvevő passaui rendőrség rendőrség esetleges szemtanúkat keres.

Egyelőre annyit tudni, hogy 40-50 éves, ápolatlan külsejű, rövid, fekete hajú férfit keresnek, aki rossz németséggel, külföldi akcentussal beszél.

Mint arról több ízben beszámoltunk, Németországban az utóbbi hónapokban egyre több antiszemita incidens történik. Legutóbb egy késes férfi próbált meg bejutni egy berlini zsinagógába.

A német belügyminisztérium adatai szerint 2001 óta naponta átlagosan négy esetben történt antiszemita atrocitás Németországban, különösen a fővárosban. Berlinben összesen 1800 antiszemita bűncselekményt jelentettek be tavaly, ami az előző évhez képest 20%-os növekedést mutat.

JTA: Németország eltitkolja a muszlimok által elkövetett antiszemita támadásokat

Hosszas riportban foglalkozott a kérdéssel a Jewish Telegraphic Agency, írásukban a Neokohnt is idézik.