Szíriában tesztelték a legkorszerűbb orosz légvédelmi rendszert

Az Izvesztyija című újság az orosz védelmi minisztérium és az érintett hadiipari komplexum forrásait idézve közölte, hogy a kísérlet során több probléma felmerült, de ezeket „sikerült gyakorlatiasan megoldani”. A próbát befejezték és sikeresnek minősítették.

Ajtyecs Bizsev altábornagy, az orosz légierő főparancsnokának a FÁK egyesített légvédelmi rendszeréért felelős egykori helyettese elmondta, hogy a rendszert, mielőtt sorozatban gyártanák, rendkívüli klimatikus és műszaki körülmények között kipróbálják. Egy ilyen teszt során ugyanis megmutatkoznak a rendszer hibái, amelyeket aztán kijavítanak. Ebből a szempontból

Szíria megfelelő terepnek bizonyult, mert a különleges időjárási körülmények mellett a rendszert folyamatos üzemmódban használták olyan helyszínen, ahol a nyugtalan a helyzet miatt a rakétatüzérségnek állandó készültségben kell állnia.

Korábban Szergej Sojgu azt mondta, hogy az Sz-500-as rendszert jövőre kezdik el szállítani a hadseregnek. A nyugati sajtóban azt írták, hogy a tesztek során a rendszer képes volt a célt 481,2 kilométeres távolságból megsemmisíteni.

Oroszország nem járul hozzá az izraeli légicsapásokhoz Szíriában

Az izraeli források Netanjahu orosz villámlátogatását, amely arra irányult, hogy megpróbálja meggyőzni Putyint, hagyja figyelmen kívül Izrael szíriai támadásait, „kudarcnak” nevezték.

Moszkva nemrégiben három izraeli légicsapást akadályozott meg, amelyeket három szíriai katonai állásra terveztek mérni, ráadásul azzal fenyegetett, hogy hasonló próbálkozások esetén a jövőben minden repülőgépet le fognak lőni, vagy az orosz vadászgépek, vagy az S-400 légvédelmi rakétarendszer.