A skót miniszterelnök támogatna egy Corbyn-vezette brit kormányt

Nicola Sturgeon támogatna egy olyan ideiglenes kormányt, amelynek élén a Munkáspárt Izrael-ellenes vezetője, Jeremy Corbyn állna.

Nicola Sturgeon, a Skóciában kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője mindezen gondolatát közösségi csatornáján osztotta meg a nagyvilággal – írja az MTI.

A politikus egy olyan Twitter-üzenetre reagált, amely szerint a brit EU-tagság október 31-én esedékes megszűnésének halasztását és a rendezetlen Brexit elkerülését csak úgy lehet elérni, ha az ellenzéki pártok bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatják Boris Johnson kormányát.

A skót politikus Twitteren reagált a felvetésre, amely szerint a jelenlegi konzervatív vezetést Corbyn „vagy valaki más” személyében új miniszterelnököt állításával vezethetne hatékonyabb eredményre.

Nicola Sturgeon – Corbyn nevének említése nélkül – Twitter-üzenetében közölte, hogy egyetért a felvetéssel. A skót kormányfő szerint a bizalmatlansági indítvány elfogadása után az ellenzék felsorakozna „valaki” mögött a Brexit halasztásának kizárólagos céljával, és ennek elérése után azonnal parlamenti választásokat írnának ki.

Ha győz a Munkáspárt, a brit külpolitika újra Izrael-ellenes lesz

A párt éves gyűlésén a tagok többsége támogatta Izrael gazdasági bojkottját és többen palesztin zászlókat lobogtattak a teremben.