„Merkel komoly biztonsági kockázatot okozott” 2015-ben – véli a német hírszerzés volt vezetője

August Hanning, a német hírszerzés (BND) volt vezetője vasárnap arról beszélt az Egyesült Királyságban, hogy Angela Merkel német kancellár Németország biztonsági helyzetét veszélybe sodorta, mikor kontrollálás nélkül engedte be 2015-ben a migráns tömegeket — írja a Jerusalem Post.

Hanning szerint Merkel „biztonsági kockázatot” okozott Németország és más EU-s tagállamok számára — idézi az izraeli lap a brit Sunday Expresst. A lap szerint Hanning így fogalmazott:

„Láthatjuk döntésének következményeit a német közvélemény és belső biztonság terén. Minden nap problémákkal nézünk szembe”.

Angliai látogatása során arról is beszélt, hogy „bűnözők, terrorista-gyanús emberek [vannak Németországban], és olyan egyének, akik több személyazonosságot is használnak. Akik a [2016-os] berlini támadásokat elkövették, tizenkét különböző személynek adták ki magukat”.

„Noha ma már szigorúbb a biztonság, még mindig van 300 ezer ember Németországban, akiket nem tudunk biztosan azonosítani. Ez egy hatalmas biztonsági rés.”

A német politikus a cikk szerint kijelentette, hogy „mindeközben Merkel ellentétes válaszokat ad: egyrészt azt mondja, nem volt hiba [beengedni az embereket], másrészt pedig bizonygatja, hogy többet nem lesz ilyen. Ez mind politikai gyengeségét erősíti”.

Hanning hozzátette, hogy Merkel 2015-ös döntése okozta a populista Alternatíva Németországért párt megerősödését is.

Mennyire antiszemita párt a német AfD?

Kiállnak Izrael mellett, van zsidó tagozatuk, de sokszor kétértelműen fogalmaznak, és vannak Amerika-ellenes antiszemiták is köztük. Krisztina Koenen elemzése.