Kim Dzsong Un állítólag észak-koreai látogatásra hívta Trumpot

Észak-Korea vezetője phenjani látogatásra hívta meg Donald Trump amerikai elnököt — jelentette hétfőn a dél-koreai sajtó pontosan meg nem jelölt diplomáciai forrásra hivatkozva az MTI szerint.

Kim Dzsong Un még augusztusban küldte el a meghívólevelet Washingtonba. Ez volt abban a hónapban a második levele Trumphoz, amelyben készségét fejezte ki egy csúcstalálkozó megtartására — írta a Jungang Ilbo című szöuli napilap.

A Fehér Ház, az amerikai külügyminisztérium és Észak-Korea ENSZ-képviselete nem volt hajlandó kommentálni a lap értesülését.

Trump és Kim tavaly június óta háromszor is találkozott, de nem sikerült megállapodniuk a kelet-ázsiai térségre nézve fenyegető észak-koreai nukleáris és ballisztikus rakétafegyverzet fejlesztésének leállításáról. A két vezető legutóbb az Észak-Korea és Dél-Korea közötti demilitarizált övezetben találkozott júniusban, és azt ígérte, hogy felújítják a tárgyalásokat a kérdésről.

Trump többször is kijelentette, hogy az év hátralévő részében találkozni akar Kimmel.

Újabb rakétákat lőtt ki Észak-Korea

Pedig pár órával a kilövések előtt közölték, hogy szeptember végén készek folytatni a leszerelési tárgyalásokat az Egyesült Államokkal.