Holokausztfilmet készít a Trónok harca holland sztárja

A Melisandrét megformáló színésznő, Carice van Houten holland holokauszttörténetről kíván filmet forgatni.

A JTA jelentette, hogy a neves művésznő egy producertársával megvette a filmjogait annak a történetnek, amelyről tavaly jelent meg egy nagysikerű könyv Hollandiában.

A “The High Nest” című regény filmjogait az elmúlt hetekben vették meg, arról pontos információ még nincs, hogy a Van Houten maga is szerepet vállal-e színésznőként a film forgatásában. A Roxane van Iperen által könyvbe foglalat történet két holland zsidó lánytestvérről szól.

Fotó: Daily Express

Janny and Lien Brilleslijper a világháború alatt amszterdami búvóhelyüket egyfajta holland ellenállási központtá formálták, ahol nácik által üldözött emberek is menedéket leltek.

A könyv és a történet érdekessége még, hogy a szerző azután kezdett a testvérek rejtélyes életével és tetteivel foglalkozni, hogy véletlenszerűen talált rá néhány titkos és rejtett ajtóra abban a házban, amelyet pár évvel ezelőtt magáncélra vásárolt saját családjának, és a felújítás alatt szembesült a felfedezésre váró történet helyszíneivel.

Elvették a Trónok Harca prostituáltjának a gyerekét – Videó

Josephine Gillan valóságos életében is prostituált volt, és felnőtt filmeket forgatott, mielőtt a nagysikerű sorozatba került.