Héberül beszélt Berlinben, megverték az izraeli turistát

Antiszemita motivációt sejt a rendőrség a támadás mögött, mely hétfőn hajnalban történt egy szórakozóhely előtt Németország fővárosában.

A The Jerusalem Post birtokába került rendőri jegyzőkönyv szerint antiszemita motivációból verhettek meg egy 21 éves izraeli turistát Berlin Friedrichshain-Kreuzberg negyedében található diszkó előtt hétfő hajnalban.

Az eset azután történt, hogy a diákokkal diskuráló izraeli héber nyelvű társalgására felfigyelt egy arab külsejű elkövető, akik arcon vágta áldozatát, majd elmenekült a helyszínról. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

A lap statisztikával emlékeztet arra, hogy a német belügyminisztérium adatai szerint 2001 óta naponta átlagosan négy esetben történt antiszemita atrocitás Németországban. 

Egy másik idézett német jelentés szerint a lakosság 40 százaléka „modern zsidóellenességre” hajlamos.

Legutóbb Lengyelország fővárosából jelentettek atrocitást, amely során arabul beszélő támadók vertek ájultra egy izraeli fiatalt.

Megdöbbentő adatok láttak napvilágot a németországi Izrael-gyűlöletről

A bevándorlóknak közel fele, a „németek születésűeknek” valamivel több, mint harmada ért egyet az állítással, miszerint Izrael épp olyan, mint a nácik voltak.