Megdöbbentő adatok láttak napvilágot a németországi Izrael-gyűlöletről

A múlt héten tették közzé a Berlin Monitor 2019 felmérés eredményét, amiben a város kétezer lakóját kérdezték meg, miként viszonyulnak a demokráciához, valamint az olyan antidemokratikus előítéletekhez, mint az antiszemitizmus és a rasszizmus. A kutatást az Algemeiner szemlézte, melynek cikkét a Szombat fordította le.

A kutatás eredményei szerint az Izrael irányába mutatott ellenségesség lett az antiszemitizmus kifejezésének fő csatornája. A felmérés alapján a német állampolgársággal nem rendelkező berliniek 21%-a – akik nagy többsége muszlim országokból érkezett – részben vagy teljes mértékben egyetértett azzal, hogy „a zsidók a felelősek a világban zajló háborúkért és konfliktusokért”. Ugyanezt a nézetet a „bevándorló hátterű” németek mindössze 7%-a osztotta.

Az újonnan jött bevándorlók 45%-a, és a régebbi bevándorlók 42%-a egyetértett azzal, hogy Izrael Állam megalapítása „rossz ötlet” volt.

Azzal, hogy „Izrael politikája ugyanolyan rossz, mint a náciké volt a 2. világháborúban”, az új bevándorlók többsége, azaz 55%-a értett egyet, az emigránsok leszármazottainak 42%-a.

A felmérés azt mutatta, hogy a berlini németek körében az antiszemita előítéletek és az Izrael-ellenesség egyaránt gyakori. A német születésű válaszadók 28%-a szerint Izrael létrehozása „rossz ötlet” volt, 35%-uk pedig helyeselte a párhuzam állítását Izrael és a náci Németország között.

A Szombat fordítása itt olvasható.

Zsidó vezető: arab nyelvű holokauszt emléktúrákra lenne szükség Németországban

A javaslat mögötti ok: Németországba mintegy egymillió arab ajkú menekült áramlott be az elmúlt 4 évben.