Bajba kerülhetett egy magyar újságíró Líbiában

A helyi sajtó szerint egy tripoli szállodából hurcolták el fegyveresek, egy másik, ugyancsak helyi forrás szerint viszont sebesülést szenvedett egy dróntámadásban és kórházban van — írja a Hvg.hu.

A Lana líbiai hírügynökségre hivatkozva az olasz Rai azt közölte hétfőn este, hogy elraboltak egy magyar újságírót Tripoliban, eszerint az értesülés szerint a férfit fegyveresek hurcolták el vasárnap este a líbiai főváros központjában levő szállodából, helyi kísérőjének sikerült megmenekülnie — írja a portál.

Az emberrablásról több részletet egyelőre nem tudni, a nemzeti egységkormány is csak annyit közölt, hogy hozzáértők követték el. A szálloda szerint az újságíró már kicsekkolt, semmilyen személyes tárgyat nem találtak a szobájában. A Lana azt közölte, a magyar férfi egy videón is megjelenik,

ahol elrablói azt követelik, mondja azt, „Allah akbar”.

A Hvg.hu szerint azonban a Lybia Observer nevű angol nyelvű oldal Twitter-oldalán ennek ellentmondó értesülés jelent meg, eszerint az RTL-nek dolgozó újságíró egy Khalifa Haftar tábornok erői által intézett dróntámadásban sebesült meg Dél-Tripoliban előző éjjel. A bejegyzésben egy fotó is szerepel, amelyen a sérült riporter a kórházi ágyán ül, látszólag nincs súlyos állapotban, és hüvelykujját a kamera felé emeli.

A Hvg.hu kereste az újságírót, ám telefonja ki van kapcsolva.

Az Index.hu az újságírót Szabó Gergely Hoang Vietként azonosította.