Ben Shapiro: Miért szavaznak balra az amerikai zsidók? — Videó!

A világhírű ortodox zsidó konzervatív politikai kommentátor öt perc alatt elmagyarázza, hogy az amerikai zsidóság nagy többsége miért a judaizmus értékeinek ellentmondó, sokszor Izrael-ellenes politikát támogatja. Magyar felirattal!

Ben Shapiro rövid, 5 perces videójában a Gallup és a Pew közvéleménykutató szervezetek több felmérésének segítségével igyekezik bemutatni, miért is örvendett kitörő népszerűségnek Barack Obama demokrata elnök egymás után két választáson is az amerikai zsidóság körében.

Az az Obama, aki számos lehetetlen helyzetbe hozta Izraelt és miniszterelnökét, Benjamin Netanjahut, támogatta a Hamasz terrorszervezet „egységkormányát”, és olyan titkokat szivárogtatott ki, melyek ellehetetlenítették, hogy a zsidó állam hatékony katonai csapásokat mérhessen ellenségeire.

Shapiro videójából hamar kiderül, az ok a zsidóságról való felfogásban rejlik, vagyis abban, hogy az sok amerikai zsidó számára Isten-hit illetve vallásgyakorlat nélküli identitást jelent a judaizmus és Izrael valódi ismerete nélkül.

Akik sivát ültek Trump miatt, avagy miért liberálisok az amerikai zsidók?

Az eltérő tapasztalatok egyre messzebb távolítják egymástól az Egyesült Államok és Izrael zsidóságát.

A tórai parancsokon álló judaizmus ugyanis konzervatív értékeket képvisel, abortusz-ellenes, illetve az egyneműek házasságát is ellenzi többek között, amellett, hogy egyértelműen kinyilvánítja, Isten Izrael földjét a zsidóknak ígérte oda.

Az ortodox zsidók tehát jellemzőbben szavaznak a republikánusokra, míg az agnosztikus, illetve ateista zsidók inkább a demokratákra, hiszen az ő igazi vallásuk a szekuláris baloldaliság.

Iratkozzon fel Youtube csatonánkra, hogy mindig elsőként értesülhessen új videóinkról.

Trump beszólt a demokratákra szavazó zsidóknak, a demokratákra szavazó zsidók meg neki

Az amerikai elnök szerint a demokratákra szavazó zsidók tudatlanok, vagy hűtlenek.