Netanjahu szerint antiszemita az HBO új sorozata

„A mi fiaink” című izraeli sorozat a 2014-es gázai konfliktus előzményeit mutatja be. 

HBO és az izraeli Keshet koprodukciójában készült 10 részes minisorozat izraeli és palesztin oldalról is bemutatja a 2014-es gázai háborúhoz vezető erőszakhullámot. Netanjahu múlthéten egy Facebook posztban fakadt ki a sorozat ellen, amely szerinte antiszemita és rossz színben tünteti fel Izraelt – adta hírül az Arutz 7.

A sorozat a három zsidó jesiva diák meggyilkolásával kezdődik, azonban nagyrészt a zsidó szélsőségesek által bosszúból megölt Muhammad Abu Khdeir palesztin fiatal gyilkossági ügyének nyomozására koncentrál.

Our Boys (2019): Official Trailer | HBO

Filmed in Israel, Our Boys is based on the true events which led to the outbreak of war in Gaza. The series follows the investigation of Muhammad Abu Khdeir’…

A Rotten Tomatoes kritika összegző oldal szerint az amerikai kritikusok elsöprően pozitív kritikákat adtak az alkotásnak, azonban a nézők túlnyomóan negatívan reagáltak a sorozatra.

Netanjahu nehezményezi, hogy a produkció néhány percet szán a három jesiva diák brutális meggyilkolására, majd a történet szála hirtelen a szörnyűséges, azonban kirívó, arab fiatalt érő gyilkosságra fókuszál.

„Nem csodálkozok azon, hogy a Channel 12 megrágalmazza Izraelt, hiszen engem is rendszeresen rágalmaznak” – írta a miniszterelnök.

Csernobil után Gázáról szól az újabb HBO-minisorozat

A mi fiaink című 10 részes sorozat izraeli és palesztin oldalról is bemutatja a 2014-es gázai háborúhoz vezető erőszakhullámot.