89 évesen vette el 42 éves szerelmét a munkácsi holokauszt-túlélő

89 éves magyar-zsidó holokauszt-túlélő kelt egybe jóval fiatalabb szerelmével — adta hírül a Kveller.

Jack Garfein, aki 1930-ban született a kárpátaljai Munkácson, és aki több koncentrációs tábort — így Auschwitzot és Bergen-Belsent — is megjárt, elvette 42 éves szerelmét, Natalia Repolovskyt.

Repolovsky zongora-oktató a Rodeph Sholom zsinagógában New Yorkban, és azt mondta el amerikai lapoknak, hogy

„Jack segített rájönni, ki is vagyok valójában, mivel egy olyan személy szemeivel kezdtem el tekinteni magamra, aki szeret engem”.

Jack Garfein and Natalia Repolovsky
Fotó: New York Post

A cikk utal rá, hogy a pár között majdnem fél évszázad van, ám ennek ellenére nagyon szeretik egymást, hiszen Garfein is arról beszélt, hogy „nem hiszem el, mennyi szeretet kapok azok után, amin átmentem életem során”.

A pár 2012-ben találkozott, miután Repolovsky az Egyesült Államokba érkezett Oroszországból.

Egy rendezvényen találkoztak, ahol a hölgy rögtön szerelmes lett: mint mondta, azt gondolta,

„Istenem, nem hiszem el, hogy egy 82 éves férfit küldtél, hogy beleszeressek, hiszen én 36 vagyok”.

Garfein életéről a The Journey Back című film is szól. Miután elvesztette szüleit és nővérét Auschwitzban, az Egyesült Államokba került, ahol színdarab-rendező és -producer lett, többek között egy a tiszaeszlári vérvádról szóló darabon is dolgozott, ám rendezett két filmet is.

Dolgozott Marilyn Monroe-val, Marlon Brandoval, Elia Kazannal, illetve ő adta James Deannek első szerepét, és ő fedezte fel Steven McQueent is.

A férfi korábban már kétszer volt házas, egyszer Caroll Bakert vette el, aki a kedvéért betért a zsidóságban, majd Anna Laretta lett a felesége.

A KISS izraeli születésű frontembere 70 éves lett

Az izraeli Tirat Carmelben Haim Witzként született, magyar gyökerekkel rendelkező Simmons a KISS élén a rockzene élő legendájává vált.