Dróncsapást hajtott végre Izrael libanoni terrorcélpontok ellen

Hétfőre virradóra három izraeli rakéta vette célba a Hezbollahhoz kötődő Palesztin Felszabadítási Népfront terrorszervezet bázisát Kuszajában, a Bekaa-völgyben – jelentette az an-Nahar libanoni lap.

Abu Muhammad, a PFN egyik tagja a lapnak arról számolt be, hogy három találat érte a létesítményt, de csak anyagi kár keletkezett. A PFN a Hezbollah radikális libanoni síita terrorszervezet szövetségese.

A libanoni lap úgy tudja, légvédelmi fegyverekkel lőttek vissza a támadókra.

Az izraeli hadsereg a Reuters hírügynökség megkeresésére válaszolva mindössze annyit közölt, hogy „nem kommentál külföldi sajtóhíreket”.

A libanoni hadsereg eddig nem reagált az ügyben.

Mégsem izraeli drónok zuhantak Bejrútra?

A drónok iráni gyártásúak lehettek, ám ez különösebben nem zavarja a libanoni miniszterelnököt, aki továbbra is Izraelt vádolja.

Vasárnap egyébként két drón zuhant Bejrútban a Hezbollah radikális síita terrorszervezet médiaközpontjára, és az egyik felrobbant. Emellett aznap két azonosítatlan drón végzett két iraki milicistával a szíriai határon.

A bombázásért az al-Hasd as-Saabi (Népi Mozgósítási Erők, PMF) nevű iraki síita milíciákból álló ernyőszervezet Izraelt tette felelőssé. Dacára annak, hogy bizonyos felvételek szerint a drónok iráni gyártásúak lehettek, a libanoni miniszterelnök azzal vádolta meg Izraelt, hogy „veszélyt jelent a régió stabilitására”.

Szombat éjfél előtt pedig izraeli repülőgépek mértek csapást Damaszkuszhoz közeli célpontokra. Minden esetben olyan terrorszervezetek vagy csoportok voltak a célpontok, amelyek Irántól kapnak támogatást.

Izrael csapást mért az iráni erők elit egységeire Szíriában

Izraeli repülőgépek csapást mértek Damaszkuszhoz közeli célpontokra szombaton éjfél előtt.