Remekül fogy a sólet a nagy hőség ellenére is a Sóletfesztiválon

Rengeteg emberről, tikkasztó hőségről, a Sabbathsong remek dalairól és a sólet iránti nagy lelkesedésről számolt be helyszíni tudósítónk.

Természetesen kint van számtalan civil és kulturális egyesület standjaikkal is.

A sólet mellett kóser sütemények, péksütemények és számtalan finomság várja az odalátogatókat.

Az eseményt Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija nyitotta meg, aki elmondta, hogy

a Talmud tanítása szerint „az étel közelebb hozza az embereket”.

Ennek szép példája az immár 5. éve megrendezett, töretlen népszerűségnek örvendő fesztivál.

A rabbi köszöntötte a vendégeket és utalt arra, milyen nagy jelentősége van annak, hogy a közel 10 ezer adag sólet mellett számos zsidó szervezet és oktatási intézmény is képviselteti magát.

“Ez külön lehetőséget teremt annak, hogy egymást jobban megismerjük. Ne csak a zsidó ételek, hanem a zsidó közösség is megismertesse magát”

— mondta a rabbi, majd külön kiemelte és köszöntötte megjelent szervezetek közül a Cedek izraelita szeretetszolgálatot, a Bet Menachem és Maimonidesz általános és középiskolákat, az Alefkids ifjúsági szerevzetet valamint a Tett és Védelem Alapíványt és külön megköszönte a szervezőknek, hogy a rendezvény létrejöhetett.

Vattamány Zsolt polgármester kiemelte, büszke arra, hogy a történelmileg zsidósághoz kötődő belső Erzsébetvárosba visszatér és erősödik a zsidó vallási és kulturális élet. Ebben jelentős színfolt a már hagyománnyá vált Sóletfesztivál — mondta a polgármester, majd külön megköszönte az EMIH-hel folytatott szerteágazó együttműködéséeket.

Az eseményt Facebookon élőben is követhetik, a Neokohn szerkesztőivel 15:40-kor beszélget majd Kun Zsuzsa.