A Közel-Kelet széthullásának okai: a Jó, a Rossz és a Csúf — programajánló

Csütörtök este hétkor az Izraeli Kulturális Intézetben tart előadást lapunk szerzője, Dr. Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő.

A magyar nyelvű előadás azt az alapkérdést boncolgatja, hogy miért alkalmatlan a “nyugati” eszköztár a közel-keleti válság megértésére, és hogy milyen következtetésre juthatunk, ha a régiót a saját belső fogalmai szerint póbáljuk megérteni. Az utóbbi alapjaira építve fog Robert alternatív megoldást javasolni az izraeli-palesztin 100 éves háború lezárására.

A Közel-Kelet széthullásának okai: a Jó, a Rossz és a Csúf

Dr. Robert C. Castel: A Közel-Kelet széthullásának okai: a Jó, a Rossz és a Csúf Az előadás azt az alapkérdést boncolgatja, hogy miért alkalmatlan a „nyugati” eszköztár a közel-keleti válság…

Dr. Robert C. Castel közel 30 évig szolgált az IDF-ben, jelenleg az Israel Democracy Institute kutatója, akinek a szakterületei az asszimmetrikus hadviselés, valamint a terrorizmus és az innováció kapcsolata a modern hadviselésben.

A szerző Miért nincs béke az olajfák alatt? címmel lapunknak is írt elemzést a témáról, melyet érdemes kedvcsinálónak elolvasni.

Robert C. Castel: Miért nincs béke az olajfák alatt?

Egy stabil modus vivendi Ciszjordánia arab lakosságával csak a törzsi szintre építve hozható létre.