Trump vicces mémmel lepte meg ellenzéki kritikusait

Miközben az amerikai baloldali közvélemény Trump elnök azon tervén viccelődik, hogy megvásárolná Grönlandot, az elnök egy mémmel lepte meg kritikusait — írja a Daily Wire jobboldali internetes hírportál.

A mémen Grönland tengerpartján egy Trump szállodaépület áll, mely még a jellegzetesen Trump-szerű aranyépületeknél is stilizáltabb. A képaláírás szerint pedig az elnök kijelenti:

„Ígérem nem csinálok ilyet Grönladdal!”

A Grönlandra soha nem tervezett Trump Tower.

„Stratégiai szempontból volna fontos megvásárolnunk Grönladot, érdekelne minket az ötlet, de először beszélnünk kell velük róla”

— magyarázta Donald Trump amerikai elnök riporterek kérdésére döntését, miszerint az Egyesült Államoknak szándékában áll a szigetet megvásárolni.

„Stratégiai szempontból Amerikának fontos volna. Fontos szövetségesei vagyunk Dániának, segítünk Dániának és megvédjük Dániát”

— tette hozzá az elnök.

Természetesen a tweet egy „biztosan nem megvalósuló” Trump szállodáról feldühítette az elnök baloldali kritikusait.

„Képzeljük csak el: valaki leül a Fehér Házban, valószínűleg a nyugati szárnyban, elkészíti ezt a grafikát, elküldi az elnöknek, aki gondol egyet és kiteszi a Twitterre”

— adott hangot felháborodásának Robyn Kanner, az egyik demokrata elnökjelölt, Beto O’Rourke tanácsadója.

Mint arról a Neokohn is beszámolt, az Egyesült Államoknak igen fontos lehet Grönland megvásárlása, hiszen a szigeten már most is van amerikai légitámaszpont, de az jól használható különböző műhold kilövések végrehajtására, illetve az északi sarki esetleges orosz vagy kínai nukleáris rakéták kilövésének megfigyelésére.

Az is fontos szempont lehet, hogy az amerikai jelenlét visszavetheti az orosz területi ambíciókat, melyek a térség értékes ásványi kincseire irányulhatna — írja a Washington Exeminer.

„Áprilisi tréfa”: Grönland mégsem eladó

A grönlandiak szerint jobb lenne, ha az Egyesült Államok egyenjogú partnerként kezelné Dániát.