Öngyilkosság vagy gyilkosság? — Nem fogynak az elméletek Jeffrey Epstein halála körül

A most napvilágot látott boncolási eredmények ismét csavarnak egyet a Jeffrey Epstein halálának körülményeit firtató összeesküvés elméleteken — írja a The Jerusalem Post. A vizsgálatok ugyanis több törött csontot is találtak Epstein nyakában, erősíti meg a Washington Post.

Bár a boncolás még nem foglalt állást a halál okáról, a szakértők megjegyzik, hogy a törött csontok ugyan utalhatnak akasztás általi öngyilkosságra is, a csontok állapota mégis sokkal inkább abba az irányba mutat, hogy a milliárdossal fojtogatás végzett, azaz gyilkosság történt.

A jelentés kitér arra, hogy akasztás eredményeként bekövetkezett halál esetén a csontok ilyen módon jellemzően idősebb áldozatok esetén roncsolódnak csak.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 66 éves korában elhunyt Epsteint a legmagasabb fokú megfigyelés alatt tartották, többek közt korábbi öngyilkossági kísérlete miatt. A megfigyelését végző őröket a vizsgálat idejére felfüggesztették, hiszen a legújabb hírek szerint a protokoll alapján a fogvatartottakra 9 percenként kellett volna ránézniük, de ez Epstein esetében azon a napon nem történt meg.

William Barr szövetségi főügyész a fogda szakmai körülményeinek teljes körű átvizsgálását rendelte el, miközben ígéretet tett arra, hogy Epstein halála nem lesz befolyással az ellene folyó vizsgálatra.

Kérdések Jeffrey Epstein halála körül – mégsem öngyilkosság történt?

A börtön egyik korábbi lakója szerint lehetetlen, hogy milliárdos önkezével vetett volna véget az életének.