Kérdések Jeffrey Epstein halála körül – mégsem öngyilkosság történt?

A börtön egyik korábbi lakója szerint lehetetlen, hogy milliárdos önkezével vetett volna véget az életének.

Epsteint a Metropolitan Correctional Centerben őrizték Manhattanben. A korábban kiskorú lányokat futtató milliárdost, szombaton holtan találták a cellájában, a hírek szerint felakasztotta magát.

Az ügyben az FBI nyomoz miután kiderült Epstein már néhány hete elmondta az őröknek, hogy fél, hogy meg fogják ölni. Ráadásul egyszer már megpróbált véget vetni életének, mégis néhány órával a halála előtt felfüggesztették a megfigyelését – írja a New York Post. 

A Postnak egy korábbi MCC-ben raboskodó ember azt nyilatkozta, hogy a szerinte lehetetlen, hogy Epstein öngyilkos lett. „A padló és a plafon között 2.5-2.7 méter a távolság. Nincs semmi, amihez bármit csatlakoztatni lehetne. Van lepedő, de olyan, mint a papír, tehát nem elég erős. Ő legalább 90 kg volt, sose bírta volna el a lepedő” – nyilatkozta a korábbi rab.

Metropolitan Correctional Center, a börtön, ahol Epsteint őrizték, Fotó: Wikimedia commons

A férfi azt is hozzátette, hogy az ágyat sem lehet megmozdítani, semmit nem lehet rákötözni, így ott sem akaszthatta fel magát Epstein. Az öngyilkosság elkerülése végett nem adnak semmit a raboknak, amit gyilkos fegyverré lehetne átalakítani.

A korábbi fogvatartott elmondta, hogy kilenc percenként ellenőrzik a rabokat akár megfigyelés alatt vannak, akár nem.

Az öngyilkosság hatalmas port kavart az Egyesült Államokban. Trump elnök is megosztott egy őszesküvés elmélet Twitter bejegyzést, amely Epstein halálát Bill Clintonnal köti össze: Öngyilkos lett, 24 órás öngyilkosság megfigyelés alatt? Aha, biztos is. Hogyan történik ilyen. Jeffrey Epsteinnek információja volt Bill Clintonról és most halott.”

Terrence K. Williams on Twitter: „Died of SUICIDE on 24/7 SUICIDE WATCH ? Yeah right! How does that happen#JefferyEpstein had information on Bill Clinton & now he’s deadI see #TrumpBodyCount trending but we know who did this! RT if you’re not Surprised#EpsteinSuicide #ClintonBodyCount #ClintonCrimeFamily pic.twitter.com/Y9tGAWaAxX / Twitter”

Died of SUICIDE on 24/7 SUICIDE WATCH ? Yeah right! How does that happen#JefferyEpstein had information on Bill Clinton & now he’s deadI see #TrumpBodyCount trending but we know who did this! RT if you’re not Surprised#EpsteinSuicide #ClintonBodyCount #ClintonCrimeFamily pic.twitter.com/Y9tGAWaAxX

Trump a 90-es években jóba volt Epsteinnel, de aztán kitiltotta a férfit a floridai birtokáról miután Epstein zaklatta az egyik alkalmazottját.

A manhattani főügyész kijelentette, hogy tovább folytatják a nyomozást és igazságot fognak szolgáltatni, azoknak a „bátor fiatal nőknek,” akik feljelentették a milliárdost. Az Epstein ügy részleteiről a Neokohn már korábban beszámolt. 

Epstein öngyilkossága: jöhetnek a konspirációs elméletek

Egy nappal azután végzett magával, hogy újabb bírósági dokumentumok kerültek elő, amik új vádakat fogalmaztak meg vele szemben.