Beltéri navigáció is van már

A beltéri navigációs alkalmazást fejlesztő Navin Systems bejelentette amerikai terjeszkedését, már elérhető San Franciscóban és Palo Altóban. Az okostelefonokon használt program múzeumokban, áruházakban, repülőtereken és hasonló, nagy belső terekben irányít, akár az autós navigáció – írja a Nocamels.com.

Az izraeli fejlesztők mesterséges intelligencia és összetett algoritmusok segítségével térképezték fel a belső helyszíneket, például lépcsőket, lifteket, a különböző egységeket és a szintek közti átjárást több kaliforniai áruházban, például a Macy’s, a Bloomingdale’s, az IKEA és több hasonló cég üzletében.

A 2012-ben létrejött Navin Systems egyik társalapítója, Shai Ronen, az izraeli légierő volt F-16-os pilótája és navigációs szakértő. Azt mondja, a terjeszkedés az Izraelben elért sikereken alapul.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Társaival, Lior Ronennel és Gidi Barakkal már feltérképezték Tel-Aviv legismertebb belső tereit, például a Dizengoff Centert, a TLV Fashion Mall-t, a Sarona Marketet, az Ichilov Kórházat, a Tel Aviv Múzeumot és az Azrieli tornyokat.

A jól ismert, szintén izraeli fejlesztésű Waze-hez hasonlóan, a Navin is a felhasználók által beküldött adatokat dolgozza fel és azok alapján segíti a navigációt, méghozzá olyan területen, ahol a GPS nem működik, az épületekben.

A jövőbeni célok Lior Ronen szerint meghódítani a nagyobb európai és távol-keleti városokat, ahol szintén számos hatalmas és komplex épület található.

Méhek szemeit modellezve fejlesztenek önvezérlésű autókat Izraelben

Eddig kétféle technológiával kísérleteztek a világon, egy izraeli startup most egy új, rendhagyó navigációs módszer kifejlesztésén dolgozik.