Újabb tömegmészárlást akadályozott meg egy hős tűzoltó a Walmartban

Szolgálaton kívüli tűzoltó állta útját egy 20 éves férfinek, aki több, mint 100 tölténnyel felszerelt puskával és golyóálló mellényben érkezett egy missouri állambeli szupermarketbe — írja a The Daily Wire.

Bár az egyelőre nem világos, mik voltak a férfi szándékai, Mike Lucas springfieldi rendőrhadnagy szerint mindenképpen történt bűncselekmény. A hatóságok jelenleg a gyanúsított közösségi média felületeit vizsgálják, remélve, hogy az tisztább képet fog adni a történtekről.

Armed man in body armor sparks panic at Missouri Walmart

A man who walked into a Missouri Walmart wearing a bulletproof vest and armed with a tactical rifle sent shoppers into a panic. A former firefighter who had a gun of his own held the suspect until police arrived at scene. NBC’s Ron Mott reports for TODAY.

KOLR híradó munkatársa tweetjében azt írta:

„Letartóztattak egy húsz éves puskával, pisztollyal felszerelt golyóálló mellényes férfit a Republicon található Walmartnál. A springfieldi rendőrség szerint több, mint 100 töltény volt a fegyverében. Egy szolgálaton kívüli tűzoltó pisztolyával sakkban tartotta, míg a rendőrök megérkeztek.”

Heather Buechter on Twitter: „#BREAKING 20-year-old man with rifle,handgun & body armor arrested at Walmart on Republic.SFD Police say he had 100+ rounds of ammunition. Off-duty firefighter with concealed carry gun held him at gunpoint until officers arrived about 3 minutes later:https://t.co/T4y26bLYuB / Twitter”

BREAKING 20-year-old man with rifle,handgun & body armor arrested at Walmart on Republic.SFD Police say he had 100+ rounds of ammunition. Off-duty firefighter with concealed carry gun held him at gunpoint until officers arrived about 3 minutes later:https://t.co/T4y26bLYuB

A rendőrség nyilatkozata szerint az incidenshez délután négykor küldték ki a rendőrtiszteket, ahol egy húszas éveiben járó fegyveres fehér férfit megállított egy szolgálaton kívüli tűzoltó, míg ők a helyszínre érkeztek és őrizetbe vették a gyanusítottat.

Sérülésekről nem érkezett jelentés, és szerencsére ezúttal nem dördült el egy lövés sem.

A történet azonban nem mindig ér véget ilyen szerencsésen. Múlt szombaton egy fehér felsőbbrendűséget hirdető terrorista közel két tucat emberrel végzett egy El Paso-i Wallmartban. A tragédia kapcsán újból felerősödtek a fegyvertartás ellenes hangok az amerikai Demokrata Párt berkein belül.

Lövöldözés egy amerikai plázában: gyerekek is meghalhattak

20 halott, 26 sérült. Egy embert letartóztattak.