Lövöldözés egy amerikai plázában: gyerekek is meghalhattak

20 halott, 26 sérült, köztük több mexikói állampolgár a texasi El Paso Cielo Vista nevű bevásárlóközpontja melletti Walmartban elkövetett fegyveres támadásban, egy 21 éves gyanúsítottat őrizetbe vettek.

A hatóságok átkutatták a környéket és jelezték, hogy elmúlt a veszély. Egyelőre nem tudni, hogy miért történt a lövöldözés. A KTSM helyi tévéadó úgy értesült, hogy több tucat elnbert meglőttek egy Walmart áruházban.

A CNN amerikai hírcsatorna szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

‘Multiple fatalities’ at Texas mall shooting

Area residents are being urged by local law enforcement to avoid the area north of the I-10 highway area in east El Paso.

A polgármesteri hivatal szerint a dráma véget ért. A CBS News szerint legalább két embernél volt fegyver, s valósznűleg egy AK-47-es géppisztollyal is lövöldöztek. Az egyik szemtanúk azt mondta, amint belépni készült az üzletbe legalább tíz lövést hallott.

Dee Margo El Pasó-i polgármester szerint három személyt tartóztattak le a lövöldözéssel kapcsolatban, míg az El Pasó-i rendőrség szóvivője, Robert Gomez egy letartóztatottról beszélt. Közben kiderült, hogy egy 21 éves fehér férfiról van szó.

A csatorna azt állítja, legalább 22 sérült van, ebből 11-et az El Pasó-i Egyetemi Orvosi Központba, másik 11-et az El Pasó-i Del Sol Orvosi Központba szállítottak. A CBS szerint sérültek közül a legfiatalabb 4 hónapos, kilenc állapota kritikus, de stabil.

Az esetről egy videó is felkerült a Facebookra, ahol egy vélhetően lelőtt ember, illetve gyermekeit szemét eltakaró menekülő anyák láthatóak. Egy másik, Twittere kikerült videó szerint a parkolóban is holttestek voltak.

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren azt írta, együttműködik a texasi és El Pasó-i hatóságokkal és bűnüldöző szervekkel, valamint a szövetségi kormányzat minden támogatást megad a Greg Abbott kormányzónak. Abbott „értelmetlen erőszakról” beszélt az esettel kapcsolatban.