Ciprusi „erőszak”: online adományokat gyűjt a hamisan vádló brit nő

A 19 éves brit nő, aki azzal vádolt 12 izraeli fiatalt, hogy azok megerőszakolták, és akinek vádjai hazugságnak bizonyultak, így a bíróság a nő ellen indított eljárást, most a „Go fund me” adománygyűjtő oldalon próbálja előteremteni a jogi költségek forrását.

Ahogy arról a Neokohn is beszámolt, a 19 éves brit nő ellen hamis tanúzás miatt emeltek vádat, családja most közösségi adakozásból próbálja előteremteni a 15 ezer fontos jogi költségeket. A hírről az Arutz 7 izraeli hírportál számolt be, a Reuters hírügynökségre hivatkozva.

A „Go Fund Me”-n „Segítsetek a fiatal áldozaton, hogy igazságot szolgáltassanak neki Cipruson” címmel megjelent gyűjtő-felhívás azzal indokolja az adománygyűjtést, hogy

„2019 július 28-án, sokkoló körülmények közt tartóztatták le lányunkat, amiért állítólag hamisan tanúzott, a vizsgálat idejére pedig börtönbe zárták”- szól a család közleménye.

„Fenntartjuk azon álláspontunkat, hogy tanúvallomását stresszes állapotban tette meg, miközben alapvető jogait tagadták meg tőle. Ez okozhatta a korábbi eljárás megszűnését, illetve vezetett meghurcolásához” – áll a közleményben.

„Egyedül van egy idegen országbeli börtönben, szörnyű dolgok után, egyszerűen csak szeretnénk hazahozni, ehhez kérjük a segítségeteket”- zárja a család a közleményt.

A nő elismerte: azért vádolta meg szexuális erőszakkal a férfiakat, mert a beleegyezése nélkül felvételt készítettek az aktusról, majd kirakták őt a szállodai szobájukból, és emiatt ideges lett.

A nőt Nicosiában tartják őrizetben legalább augusztus 19-ig, ügyének képviseletéhez új ügyvédet keresnek, miután korábbi jogi képviselője, egy helyi ügyvéd kijelentette, hogy komoly nézeteltérése volt ügyfelével a legcélravezetőbb jogi védelem módjának kérdésében.

Ha bűnösnek találják a brit nőt, egyéves börtönbüntetést és 1000 euró, átszámítva körülbelül 330 ezer forint pénzbírságot is kaphat, ám az izraeli fiatalok is várhatóan be fogják perelni, a hírek szerint 60 ezer euróra.

Bíróság elé állították a brit nőt, aki nemi erőszakkal vádolt izraeli fiatalokat

A nőt hamis tanúzás és a hatóságok félrevezetésének gyanújával vették őrizetbe.