Bíróság elé állították a brit nőt, aki nemi erőszakkal vádolt izraeli fiatalokat

Kedden bíróság elé állt Cipruson az a 19 éves brit nő, aki két hete azzal vádolt meg 12 izraeli turistát, hogy megerőszakolták őt, majd később visszavonta a feljelentését, írja a Cyprus Mailre hivatkozva a 24.hu.

Az áldozatból gyanúsítottá vált nő legújabb vallomásában arról számolt be,

azért vádolta meg szexuális erőszakkal a férfiakat, mert a beleegyezése nélkül felvételt készítettek az aktusról, majd kirakták őt a szállodai szobájukból, és emiatt ideges lett.

Mint azt lapunk is megírta, ennek tudatában mind a 12 izraeli turistát szabadon engedték, a nőt pedig hamis tanúzás és a hatóság félrevezetésének gyanújával őrizetbe vették.

A 24.hu szerint a bíró éles kritikát fogalmazott meg a nő tette miatt. Mint mondta,

a hazugságod miatt 12 tinédzsert tartóztattak le feleslegesen. Ötöt közülük hamarabb elengedtek, de hét másiknak további szenvedést okoztál.

Ha bűnösnek találják a brit nőt, egyéves börtönbüntetést és 1000 euró, átszámítva körülbelül 330 ezer forint pénzbírságot is kaphat, ám az izraeli fiatalok is várhatóan be fogják perelni, a hírek szerint 60 ezer euróra.

A nyomozók szerint a nő kapcsolatban volt az izraeliek egyikével, és szexuális kapcsolatot létesített legkevesebb másik hat férfival néhány napon belül. A fiatalok közül hárman korábban elismerték a rendőrségnek, hogy lefeküdtek a nővel, de hozzátették, beleegyezett abba is, hogy lefilmezzék, és minden megegyezéses alapon történt — írja a 24.hu.

Elengedik az állítólagos ciprusi tömeges erőszakolás összes izraeli gyanúsítottját

A brit turista, aki erőszakkal vádolta meg az izraeli tiniket többször megváltoztatta a történetét és emiatt a rendőrség már őt kezeli gyanúsítottként.