Brexit-pártiak Soros György elleni piszkálódása miatt idegeskednek a brit zsidók

Raheem Kassam és Andy Wigmore „náci kollaboráns” magyar-születésű milliárdossal kapcsolatos megjegyzései nagy port kavartak a brit zsidóság körében — írja a the Jewish Chronicle.

Éles bírálattal illetett a brit zsidóság érdekképviseleti szervezete, a Board of Deputies két brit jobboldali közéleti személyiséget, amiért Soros Györggyel kapcsolatban azt merték állítani, hogy a második világháború alatt kollaborált a nácikkal.

A Brexit ellen kampányoló Femi Oluwole azzal esett neki a Leave.EU politikai tömörülésnek, hogy szerinte az antiszemita képet osztott meg múlt októberben, melyen a magyar születésű Soros György zsinóron rángatja Tony Blairt. Az esetet az tette aktuálissá, hogy Richard Tice, a szervezet volt tagja jelenleg vezető tisztséget tölt be a Brexit pártban.

Leave.EU on Twitter: „The face of the People’s Vote campaign.Support us at https://t.co/iICfFb8qqg pic.twitter.com/eWEEg507NJ / Twitter”

The face of the People’s Vote campaign.Support us at https://t.co/iICfFb8qqg pic.twitter.com/eWEEg507NJ

Raheem Kassam, a Ukip volt vezető tanácsadója, illetve Andy Wigmore, a Leave.EU kommunikációs igazgatója visszavágott Oluwole állítására, miszerint a kép antiszemita lenne, mondván Soros György „nem zsidó.

Kassam twitterüzenetban válaszolt Oluwolének:

„Soros (a főnököd) nem zsidó, és segítette a nácikat a zsidók begyűjtésében. Náci kollaboránsnak dolgozol.”

Wigmore hozzátette:

„Valójában a Munkáspárt az, aki utálja a zsidókat, nem mi, mi mindig is Izrael pártján álltunk, nem látom be, hogy lehet antiszemita egy olyan kép, amin megjelenik Soros György, ő nem zsidó, sőt náci kollaboráns, amit be is vallott.”

A brit zsidóságot képviselő Board of Deputies elítélte a párost, azzal vádolva őket, hogy

„tudatosan vagy nem tudatosan…hamis antiszemita összeesküvés-elméleteket terjesztenek Soros Györggyel kapcsolatban, mondván hogy ő náci kollaboráns.”

Brit zsidók idegeskednek az izraeli választások miatt

Netanjahu szélsőséges szövetségesei miatt aggodalmaskodnak a zsidók Nagy Britanniában, hogyan türtőztessék magukat izraeli belpolitikai kérdésekben.

A szervezet szóvivője hozzátette:

„Míg lehetnek legitim véleménykülönbségek Soros úr politikáját illetően, egy 14 éves zsidó fiút felelősségre vonni azokért az atrocitásokért, amiket a nácik által megszállt Magyarországon követtek el, végletes áldozat-hibáztatás.”

Soros György nem annyira népszerű Nagy-Britanniában, mióta 1992. szeptember 16-án bedöntötte a nemzeti valutájukat, és Izraelben sem mindenki szereti:

Sorosra kapcsolva

Soros alapítványa rendkívül aktív a Közel-Keleten is. De vajon jó ez Izraelnek?