Izraeli futsal győzelemmel kezdődött a 15. Maccabi Európa Játékok Budapesten

A Neokohn munkatársa

A magyar futball igazi nagy neve, a sokszoros válogatott Sallói István által edzett kispályás futball (futsal) csapat Izrael elleni mérkőzésével kedd hajnalban elindult a zsidó sportolóknak szervezett versenysorozat.

„Ez a kaland négy évvel ezelőtt kezdődött számomra, amikor először kértek fel arra, hogy készítsem fel a csapatot a berlini játékokra. Az izraeli múltam miatt van egy szoros kapcslatom a zsidó közösséggel”

— mondta a kilencvenes évek Kispest Honvédjának és a Beitar Jeruzsálem csapatainak népszerű csatára a keddi mérkőzés előtt a Neokohn helyszíni tudósítójának a Rozsnyai utcai Angyalföldi Sportközpontban, ahonnan élő közvetítéssel jelentkeztünk.

Sallói István, aki a magyar NB1-be most visszajutott Zalaegerszegi TE sportigazgatójaként dolgozik úgy vélte, a magyar futsal csapat idén jobb, mint az elmúlt években, de mivel erős csapatokkal kell megmérkőznie, nehéz az esélyekről nyilatkoznia. A 7:15-ös reggeli kezdésről megjegyezte:

„Soha életemben nem játszottam még ilyen korán. Nagyon jó lenne szép eredménnyel rajtolni. Az első két meccs után tisztábban fogjuk látni, hogy mire is lehet esélyünk”.

A mérkőzést végül az izraeliek nyerték, magabiztos játékkal 5:2-re győzték le a magyar csapatot.

Az augusztus 7-ig, mintegy 3000 résztvevővel zajló rendezvényre 42 országból érkeztek. Ezzel a budapesti Maccabi Európa Játékok hazánk legnagyobb multisport eseményének számít.

A nap egy másik pikáns mérkőzéssel folytatódik: a magyar master futsal válogatott Törökország csapatával találkozik. A mai nap fő eseménye azonban este lesz az MTK futballstadionjában, ahol a rendezvény hivatalos megnyitóját rendezik.

Polgár Judit lobbantja fel a Maccabi Európa Játékok lángját

A sportverseny, amelyre a világ minden részéről érkeznek zsidó sportolók, július 30-án kezdődik.