„Szeretlek Hitler” – üzente a CNN hírbemondója

Kareem Farid jelenleg a hírügynökség arab nyelvű csatornájának dolgozik, ám nemrég több botrányos bejegyzése is előkerült a múltból.

Egymástól függetlenül a CNN két alkalmazottja is antiszemita Twitter-bejegyzések miatt keveredett bajba a napokban — közölte vasárnap az Arutz7.

Kareem Farid, aki rendszerint a CNN arab nyelvű platformján látható, azt írta korábban oldalán:

„Szeretlek Hitler”

— majd egy másik posztjában azt is hozzátette, hogy az egykori náci vezérben nagyra becsüli „a célja eléréséhez szükséges elszántságot”.

JavaScript is not available.

No Description

Korábbi bejegyzései kapcsán Farid szombaton nyilvánosan reagált; és azt írta, hogy számára is „rémisztő” volt újraolvasni néhány bejegyzését, amiket azután írt, hogy tinédzserként Kairóban személyesen is részt vett az Arab Tavasz „érzelemdús” eseményein. Állítása szerint a „lefordított bejegyzések” nem tükrözik nézeteit, és tisztában van vele, hogy kijelentéseivel megbántott másokat, ezért bocsánatot kért azokért.

Kép forrása: Twitter.com/kareemfarid

Pár nappal korábban a CNN egyik képszerkesztője is a média figyelmének középpontjába került, miután távozásra kényszerült 2011-ben posztolt antiszemita bejegyzései miatt. Mohammed Elshamy csütörtökön adta be felmondását, amiért korábban egy sor zsidó-gyűlölő tweetet osztott meg.

„Négynél is több zsidó disznót ölt ma meg Jeruzsálemben egy palesztin bombarobbanás” — írta egy 2011-es terroristatámadást követően Elshamy, aki idén januártól dolgozott a CNN-nél.

Lemondott a CNN „zsidó disznózó” szerkesztője

Képszerkesztőként kevesebb, mint egy évig dolgozott a televíziós társaságnak Mohammed Elshamy, aki évekkel ezelőtti sorozatos botrányos megjegyzései miatt távozik a médiaóriástól.

A hírügynökség szóvivője megerősítette, hogy elfogadták a 25 éves férfi felmondását. Arról azonban nem tett említést, hogy tisztában voltak-e korábbi kijelentéseivel, amikor felvették.