„Szeretlek Hitler” – üzente a CNN hírbemondója

Kareem Farid jelenleg a hírügynökség arab nyelvű csatornájának dolgozik, ám nemrég több botrányos bejegyzése is előkerült a múltból.

Egymástól függetlenül a CNN két alkalmazottja is antiszemita Twitter-bejegyzések miatt keveredett bajba a napokban — közölte vasárnap az Arutz7.

Kareem Farid, aki rendszerint a CNN arab nyelvű platformján látható, azt írta korábban oldalán:

„Szeretlek Hitler”

— majd egy másik posztjában azt is hozzátette, hogy az egykori náci vezérben nagyra becsüli „a célja eléréséhez szükséges elszántságot”.

Korábbi bejegyzései kapcsán Farid szombaton nyilvánosan reagált; és azt írta, hogy számára is „rémisztő” volt újraolvasni néhány bejegyzését, amiket azután írt, hogy tinédzserként Kairóban személyesen is részt vett az Arab Tavasz „érzelemdús” eseményein. Állítása szerint a „lefordított bejegyzések” nem tükrözik nézeteit, és tisztában van vele, hogy kijelentéseivel megbántott másokat, ezért bocsánatot kért azokért.

Kép forrása: Twitter.com/kareemfarid

Pár nappal korábban a CNN egyik képszerkesztője is a média figyelmének középpontjába került, miután távozásra kényszerült 2011-ben posztolt antiszemita bejegyzései miatt. Mohammed Elshamy csütörtökön adta be felmondását, amiért korábban egy sor zsidó-gyűlölő tweetet osztott meg.

„Négynél is több zsidó disznót ölt ma meg Jeruzsálemben egy palesztin bombarobbanás” — írta egy 2011-es terroristatámadást követően Elshamy, aki idén januártól dolgozott a CNN-nél.

Lemondott a CNN „zsidó disznózó” szerkesztője

Képszerkesztőként kevesebb, mint egy évig dolgozott a televíziós társaságnak Mohammed Elshamy, aki évekkel ezelőtti sorozatos botrányos megjegyzései miatt távozik a médiaóriástól.

A hírügynökség szóvivője megerősítette, hogy elfogadták a 25 éves férfi felmondását. Arról azonban nem tett említést, hogy tisztában voltak-e korábbi kijelentéseivel, amikor felvették.