Lemondott a CNN „zsidó disznózó” szerkesztője

Képszerkesztőként kevesebb, mint egy évig dolgozott a televíziós társaságnak Mohammed Elshamy, aki évekkel ezelőtti sorozatos botrányos megjegyzései miatt távozik a médiaóriástól.

Izrael az egyiptomiak fő ellensége, és mindig is az is marad, függetlenül attól, hogy vannak olyan vezetők, akik zsidó lábakat nyalogatnak.

— fogalmazott egy közösségi csatornáján 2011-ben Mohammed Elshamy, akiről azt írja a jewishjournal.com, hogy ilyen és hasonló antiszemita megnyilvánulásai miatti hatalmas botrány miatt most elvesztette állását az amerikai CNN-nél.

Hivatalosan lemondott fotószerkesztői posztjáról, amit idén januártól töltött be.

Az arab származású képszerkesztőnek Twitter-bejegyzései miatt kellett lemondania, ugyanis évekkel ezelőtt számos alkalommal a legalpáribb stílusban osztotta meg zsidóellenes nézeteit.

Elshamy nem átallotta „zsidó disznóknak” nevezni azokat a terrortámadás áldozatait, akik egy bombatámadás következtében vesztették életüket.

Nem csak egy alkalommal használta előszeretettel a lehető legsértőbb kifejezést a zsidóssággal kapcsolatban:

A jewishjournal.com beszámolója szerint az ismert antiszemitizmus-monitorozó szervezet, a Simon Wiesenthal Központ egyik vezetője, Abraham Cooper az esettel kapcsolatban mélységes elégedetlenségének adott hangot.

Szerinte a CNN-nek bocsánatot kellett volna kérnie a zsidó közösségtől azért, hogy soraiban tudta Mohammed Elshamyt.

A cég hivatalos közleménye azonban rendkívül szűkszavúan, minden szabadkozás vagy bocsánatkérés nélkül, pusztán a tényekre szorítkozva azt írja, hogy elfogadták munkatársuk lemondását, és a továbbiakban is arra törekednek, hogy semelyik munkatársukat ne érje hátrányos megkülönböztetés a munkahelyén.