Horogkeresztes tortával ünnepelte születésnapját egy francia város muszlim tanácstagja

Djamel Boumaaz korábban is több antiszemita botránya miatt került a figyelem középpontjába. 

„Csodálatos napot töltöttem a családommal, zene és ételek kíséretében egy SS-barátom otthonában, ezután megérkezett a születésnapi tortám, az SS-barátom egyik ajándéka”

— jelentette be 40. születésnapja alkalmából (a francia amiSS szójátékkal élve) Djamel Boumaaz a Facebookon, aki a kiírt szöveg mellé horogkereszttel „díszített” meglepetéséről is megosztott egy fotót.

Djamel Boumaaz. Kép forrása: The Times of Israel

A Montpelier-ben dolgozó tisztségviselő bejegyzése később eltűnt a Facebookról, és a városi tanács tagjának Twitter oldalát is felfüggesztették — derül ki a The Times of Israel pénteki írásából.

A francia tisztségviselő nem első alkalommal robbantott ki botrányt magatartásával. Korábban a Twitteren is antiszemita tartalmat osztott meg, és azután is megbüntették, hogy egy alkalommal quenelle-nek nevezett neonáci karlendítést hajtott végre a városi tanács egyik ülésén.

Noha 2015-ig a Front National nevű szélsőjobboldali francia párt tagjaként tevékenykedett, Boumaaz később szakított a szervezettel annak muszlim-ellenes megnyilvánulásai miatt.

A férfi születésnapi desszertje miatt Shimon Samuels, a Simon Wiesenthal Központ egyik vezetője is felháborodottságának adott hangot, és az Európai Városok Koalíciója a Rasszizmus Ellen nevű szervezet elnökének írt levelében arra kérte Benedetto Zacchirolit, hogy ítélje el a történteket.

Ezek mellett követelte, hogy szólítsák fel Montpellier polgármesterét arra, hogy megtegye a szükséges intézkedéseket ahhoz, hogy Boumaazt végleg eltávolítsák önkormányzati tisztségeiből

A nyugati zsidó közéletnek egyre gyakrabban okoz fejtörést, amikor bevándorlók a holokauszt náci felelőseit éltetik.

„Allahu akbár, ismeritek Hitlert?”

Ortodox zsidó fiatalokat inzultáltak New Yorkban.