„Auschwitz Palesztinában van” — véli a Palesztin Hatóság politikusa

A Fatah politikusa koncentrációs táborok fenntartásával vádolta meg a zsidó államot egy kuvaiti tévé műsorában.

„Auschwitz itt van, Palesztina minden városában — azon barbár és rasszista életkörülmények miatt, amiket Izrael szisztematikusan fenntart, és vezet annak érdekében, hogy fizikai és mentális károkat okozzon ezeknek a foglyoknak”

— jelentette ki Jibril Rajoub, a Palesztin Hatóság egyik vezetője egy kuvaiti televíziócsatorna számára.

A politikus — aki egyben a Fatah központi bizottságának titkáraként is tevékenykedik — nem első alkalommal tett botrányos kijelentéseket a zsidó állam kapcsán. Idén februárban egy amerikai szervezésű konferencián már nyilvánosság előtt beszélt arról, hogy szerinte „izraeli Auschwitz zajlik minden palesztin városban”.

Rajoub: „Auschwitz is in every city in Palestine”

Disclaimer: Views expressed in this video do not represent those of Palestinian Media Watch in any way. PMW monitors and analyzes the Palestinian Authority t…

Legutóbbi szereplésére a Palestinian Media Watch figyelt fel, ami egyben Jordánia korábbi oktatásügyi miniszterének szavait is idézi, aki a palesztin vezetőhöz hasonlóan szintén meredek kijelentéseket tett a Palesztin Hatóság hivatalos televíziócsatornáján júliusban.

„Izrael egy rasszista állam, nemcsak diszkriminatív, hanem egy rasszista [állam] is… a politikai és ideológiai felépítésében, azzal is, ahogy elutasítja a másikat egy náci, Hitler-féle módon”

— hirdette a palesztin nézőknek Ibrahim Badra. Ezt követően még tovább ment, és azt mondta Izraelről:

„Ez egy barbár, rasszista állam, ami véghezvitte, amit Hitler csinált”.

A jordániai Philadelphia Egyetem egykori tanácsadója ezután úgy fogalmazott, hogy az általa említett náci vezető és a zsidó állam közötti különbség mindössze annyi, hogy Hitler „sokakat gyilkolt meg egyszerre”, míg Izrael „lassan gyilkol meg másokat… nyugati támogatással”.

„Israel is racist… has outdone what Hitler did,” says former Jordanian minister

Disclaimer: Views expressed in this video do not represent those of Palestinian Media Watch in any way. PMW monitors and analyzes the Palestinian Authority t…

Az egykori miniszter ezt követően „ördögi cionistákat” emlegetve az arab államokat arra figyelmeztette, hogy a „cionista veszély nemcsak Palesztinára korlátozódik”, és

„ez egy olyan megszálló gyarmatosító mozgalom, ami mohó és telhetetlen”.

Rajoub és Badran kijelentései korántsem új keletűek. A Palestinian Media Watch rendszeresen beszámol angol nyelven azokról a botrányokról, amiket Izraellel szemben váltanak ki az arab és palesztin képviselők. Egy korábbi jelentésében a szervezet arra is felhívta a figyelmet, hogy Rajoub annak ellenére is a palesztin Olimpiai Bizottságának tagja lehet, hogy többször nyíltan kiállt a terror és Izrael-gyűlölet mellett.

Bíróság elé állítaná Trumpot a Palesztin Hatóság minisztere

Atef Abu Saif szerint Donald Trump amerikai elnök „cionistább, mint az izraeliek”.