Nem lesz több náci Google-találat a spanyoloknál

A leggyűlöletkeltőbb keresési eredmények jó része a jövően nem fog megjelenni a spanyolországi oldalakon — jelentette be egy zsidó szervezet.

A Lawfare Project spanyol zsidó szervezet közlése szerint a kiszűrt tartalmak közé tartozik a náci ideológia dicsőítése és a holokauszt tagadása. A szervezet azután lépett a Google-nél ügyben, hogy zsidók számos gyalázkodó vagy antiszemita találatra bukkantak.

Az amerikai internetes óriás ügyvédei megvizsgálták a panaszokat, így a korábban felbukkant náci keresési találatok ma már nem fordulhatnak elő a spanyolországi keresésekben. Így például a jövőben blokkolni fogják az egyik leghírhedtebb náci oldal, a Daily Stormer cikkeit.

Úgy tudni, ez az első eset, hogy a Google kifejezetten antiszemita tartalmakat vesz le, rágalmazással kapcsolatos panaszok miatt. A felhasználó részletes blokkoló üzenetet küldhet a cégnek, amely lehetővé fogja tenni a rasszista, illetve gyűlöletkeltő tartalmak kiszűrését.

A Google algoritmusai lenáciznák és cenzúráznák a konzervatívokat

A Google News mellőzendő „náciknak” minősítené, és nem szemlézné olyan konzervatív értelmiségiek cikkeit, mint Jordan Peterson, Ben Shapiro.

A Lawfare Project azzal indokolta a fellépést, hogy „sokak számára az antiszemita radikalizálódás online keresési eredményekkel kezdődik” —

jelentette ki Brooke Goldstein, a szervezet alapítója és vezetője. „Elfogadhatatlan, erkölcstelen és törvénytelen, hogy spanyol online platformok profitálhatnak a zsidókkal szembeni szélsőséges és erőszakos propagandából.”

A The Jerusalem Post híre arról nem szól, vajon csak a neonáci, vagy a szintén durván antiszemita iszlamista keresési találatokat is blokkolni fogják-e a jövőben.

Mostantól fellép a YouTube a holokauszttagadás ellen

Mostantól törölni fogják az antiszemita és rasszista videókat is.