Videó: Palesztinok támadtak egy szaudi bloggerre a Templom-hegyen

Mohammed Saud, szaudi sztár-blogger az izraeli külügyminisztérium meghívására a napokban Izraelben járt. Saud közismerten Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök rajongója és nem csinál titkot a zsidó állam iránt érzett szimpátiájából sem.

A blogger hétfőn különböző szent helyeket is meglátogatott, köztük a jeruzsálemi Templomhegyen található Al-Aksza mecsethez is felment. Az oda tartó úton, Jeruzsálem óvárosában palesztinok zaklatták, köztük számos gyerek is. A felvételeken jól látható, ahogy Saudra székeket dobálnak és több alkalommal le is köpik, olyan kiáltások kíséretében, mint

„Cionista áruló”, „mocskos kutya” és „takarodj inkább egy zsinagógába”.

Szaudi sztár bloggert zaklattak palesztinok Jeruzsálemben

Mohammad Saud, szaudi sztár-blogger, az izraeli külügyminisztériam meghívására érkezett Jeruzsálembe. A látogatás során szent helyeket is felkeresett, a jeru…

Az izraeli külügyminisztérium szóvivője elítélte az esetet és azt nyilatkozta, hogy:

„Mélyen elítéljük azon palesztinok magatartását, akik zaklattak egy szaudi médiabloggert, aki azért érkezett Jeruzsálembe, hogy megértést hozzon és hidat képezzen a két nép között.”

A külügyminisztérium egy másik szóvivője egyszerűen „gusztustalan esetnek” nevezte a történteket.

A szaudi blogger egyike volt annak a több tucat médiaszemélyiségnek és újságírónak, akik hat különböző országból érkeztek, többek közt Irakból és Jordániából azzal a céllal, hogy Izrael és az arab világ közti köteléket erősítsék.

Megtámadtak egy szaúdi bloggert a Templom-hegyen

Székekkel dobáltak meg és leköpdösték azt a szaúdi férfit az Óvárosban, aki egy arab újságíró delegáció részeként érkezett Izraelbe. 

Saud, aki maga is beszél héberül, Izrael, Netanjahu és a Likud párt nagy támogatója. Blogjának címében a felirat az arab mellett héberül is szerepel, a leírásban pedig izraeli zászló és „Csak Bibi” felirat is megtalálható.

Állítólag a blogger kedden a Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel is találkozott.

A külügyminisztérium közlése szerint kifejezetten olyan országokból is meg kívántak hívni újságírókat, amely országok nem tartanak fenn hivatalos diplomáciai kapcsolatot Izraellel, hogy megismertessék a zsidó állam álláspontját különböző diplomáciai és geopolitikai kérdésekben.