Megtámadtak egy szaúdi bloggert a Templom-hegyen

Székekkel dobálták meg és leköpdösték azt a szaúdi férfit az Óvárosban, aki egy arab újságíró delegáció tagjaként érkezett Izraelbe. 

A Netanjahu-rajongó Mohamed Szaúd az izraeli Külügyminisztérium meghívására járja körbe az országot — írja a The Times of Israel.

Szaúd éppen lefelé jött a Templom-hegyről, amikor palesztin gyerekek és felnőttek csoportja molesztálni kezdte, székeket dobáltak utána, árulónak és cionistának nevezték.

Egy másik felvételen az is hallható, hogy a férfinek azt kiabálják „menjen inkább zsinagógába”, illetve „cionista szemétnek” titulálják.

Az izraeli Külügyminisztérium egy szóvivője a Twitteren reagált az esetre: „Határozottan elítéljük egyes palesztinok kegyetlen és erkölcstelen viselkedését azzal a szaúdi médiaszemélyiséggel szemben, aki azért jött Jeruzsálembe, hogy a béke és a megértés hídját építse az emberek közé”.

A szaúdi blogger annak a hat fős arab delegációnak a tagja, amely az izraeli Külügyminisztérium meghívására érkezett Izraelbe.

Szaúd beszél héberül, nagy támogatója Izraelnek és vállaltan rajong az izraeli miniszterelnökért is.

Az újságírók csoportja meglátogatja a Yad Vashemet, a Knesszet épületét, valamint a szent helyeket, sőt, Szaúd még Netanjahuval is találkozni fog.