Hamenei szerint hamarosan a Templom-hegyen imádkozhatnak

A Hamász vezetői látogatást tettek az iráni legfőbb vezetőnél, aki az amerikai béketervvel szembeni ellenállásra biztatta őket. 

Az iráni állami televízió beszámolói szerint hétfőn egy nagy Hamász delegáció látogatott Teheránba — írja a The Times of Israel.

Hamenei elmondta a vezetőknek, hogy a palesztin ügy támogatása „ideológiai és vallási ügy is egyben”. Az iráni legfőbb vezető azt is hozzátette, hogy elítéli az amerikai béketervet, és azt tanácsolta a palesztinoknak, hogy „pontos rakétáikkal álljanak ellen a tervnek”.

Az ajatollah hivatalos Twitter oldalán „összeesküvés elméletnek” nevezte az „évszázad béketervét”, ami szerinte azért van, hogy lerombolja a palesztin identitást.

„Ma már a palesztinok pontos rakétákkal vannak felszerelve, nem pedig kövekkel”– jelentette ki Hamenei.

Az ajatollah Twitter oldalán arra is utalt, hogy nemrég a Hezbollah vezetője kijelentette, hamarosan a Templom hegyen fog  imádkozni: „ez egy teljesen praktikus és elérhető cél számunkra”.

„E szent föld visszatérése az iszlám világba nem különös és nem is elérhetetlen ügy”– tette hozzá a vezető.

Khamenei.ir on Twitter: „Hamas stands at the core of Palestine’s movement, just as Palestine stands at the core of the World of Islam’s movement. pic.twitter.com/n77ggAsrNX / Twitter”

Hamas stands at the core of Palestine’s movement, just as Palestine stands at the core of the World of Islam’s movement. pic.twitter.com/n77ggAsrNX

A Hamász vezetői egy Jeruzsálemet ábrázoló fényképpel is megajándékozták az ajatollahot.