Netanjahu lekörözte Ben Guriont

A 69 éves miniszterelnök szombaton 4876 napot töltött el Izrael vezetőjeként, és ezzel megdöntötte az első kormányfő 13 év, 4 hónap, 8 napos rekordját.

Netanjahu nevéhez számos diplomáciai és gazdasági siker írható. A történelmi sikerre azonban némi árnyékot vet, hogy mivel áprilisban nem tudott kormányt alakítani, szeptemberben ismét nyernie kell a választásokon, valamint meg kell győznie Avichai Mandelblit legfőbb ügyészt az októberi meghallgatáson, hogy ejtse az ellene folyó 3 korrupciós eljárást — írja az ujkelet.live.

Netanjahu negyedszer is a TIME címlapján

Csak az erős éli túl, avagy hogyan teszteli az izraeli kormányfő a hatalma határait. Ezzel a címmel jelent meg cikk az izraeli kormányfőről az amerikai magazinban.

A Likudhoz közeli Israel Hayom napilap hosszú interjút közölt a miniszterelnökkel a történelmi pillanat kapcsán, melyben többek között elmondta, hogy

„Népünk alaptulajdonságait kivételes erénnyé tudtuk fordítani a gazdaság, a védelem és a biztonság, valamint a diplomácia terén. Bebizonyítottuk, hogy Izraelt, ezt a Közel-Kelet zugában meghúzódó kis országot meghatározó világhatalommá lehet változtatni.”