Netanjahu negyedszer is a TIME címlapján

Az amerikai Time magazin negyedszerre is címlapjára tette Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, azzal címmel, hogy „Csak az erős éli túl”, hogyan teszteli az izraeli kormányfő a hatalma határait – írja az Arutz Sheva.

A cikk megjegyzi, hogy Netanjahu, akit büntetőeljárás fenyeget, továbbra is úgy véli, az a jó az országnak, ha hatalomban marad.

„Én nem a saját túlélésemet nézem, hanem az ország túlélését, erejét és jövőjét”

– mondta Netanjahu alapnak.

TIME on Twitter: „TIME’s new cover: „Only the strong survive.” How Israel’s Benjamin Netanyahu is testing the limits of power https://t.co/wmtLUAulGr pic.twitter.com/JHp2NwbHGG / Twitter”

TIME’s new cover: „Only the strong survive.” How Israel’s Benjamin Netanyahu is testing the limits of power https://t.co/wmtLUAulGr pic.twitter.com/JHp2NwbHGG

Kifejtette, hogy Izrael kiberképességei tették lehetővé például, hogy megakadályozzák egy ausztrál repülőgép felrobbantását, amelyet az ISIS tervezett elkövetni. De ez csak a jéghegy csúcsa – mondja az izraeli miniszterelnök. Ezt szorozza meg ötvennel, hogy el tudja képzelni Izrael hozzájárulását a főbb terrorcselekmények elhárításában.

„Ez érint minden országot a földön és minden embert a földön”

– tette hozzá.

‘Only the Strong Survive.’ How Israel’s Benjamin Netanyahu Is Testing the Limits of Power

Prime Minister Benjamin Netanyahu is pacing the stage at a cyberconference in Tel Aviv, and he is not happy. For the past seven minutes, he’s been making the case that his policies have launched a booming tech industry in Israel and enabled the tiny country that once fought for its existence to become a security force around the globe.

De Netanjahu ellenségei ezt másképp gondolják.

„Netanjahu megnyitotta az ajtót a fasiszta jelenségek előtt az izraeli társadalomban, és aláássa a demokratikus alapelveket”

– mondja Avner Gvarjahu, a balos, hadseregellenes Breaking the Silence (Törjük meg a csendet) nevű civil szervezetet vezeti.

Ehud Barak korábbi miniszterelnök, aki nemrég egy új pártot alapított, szintén kritizálta Netanjahut, amiért „többször is megpróbált megakadályozni demokratikus folyamatokat”, szövetségeseit pedig azzal vádolta, hogy csökkenteni akarják a sajtószabadságot és a bíróságok függetlenségét.

„Ezek olyan sötét idők, amilyeneket még nem láttunk korábban. A Netanjahu-rezsimet meg kell dönteni”

– fogalmazott Ehud Barak.

Netanjahu közben kiemelte egyik legnagyobb eredményét:

„Sok éven át, az emberek elsősorban úgy gondolták, hogy az összes konfliktus oka a Közel-Keleten az az izraeli-palesztin konfliktus. Nos, mára ennek vége”

– mondta Netanjahu a TIME magazinnak.