Corbyn sajnálkozik a zsidóknak okozott fájdalomért :(

A Munkáspárt elnöke szerint antiszemita nézeteket osztó embereknek nincs helyük a mozgalomban – írja a The Guardian.

A brit Munkáspárt oktató weboldalt indított az antiszemitizmusról, amely

tanácsot ad, hogyan lehet ügyesen elkerülni az antiszemitizmust Izrael kritizálása közben,

valamint megmagyarázza a cionizmus fogalmát. Linket is tartalmaz például a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA) oldalára, ahol az antiszemitizmus pontos leírása olvasható. Ezt a párt szabályzata is átvette tavaly.

No place for antisemitism

Antisemitic abuse has no place in our Party or movement. No one with such views acts in my name, or the name of our Party. They are not our supporters.And an…

A vasárnap elindított oldalon Corbyn videóüzenetében azt mondja, a zsidó emberek sorsát a Munkáspárt mindig a szívén viselte, és senki sem cáfolhatja azokat az aggodalmakat, amelyeket kifejeztek azzal kapcsolatban, hogy mi folyik a párton belül.

„Kivezetni a pártot az antiszemitizmusból és a zsidó közösséggel közösen újraépíteni a bizalmat az egyik legfontosabb cél”

– mondta Corbyn.

„Sajnálom a sok zsidó embernek okozott fájdalmat, Túl lassan reagáltunk a párttagok által okozott, nagyrészt online antiszemita támadásokra. Azon dolgozunk, hogy felgyorsítsuk ezt a folyamatot”

– tette hozzá.

Antiszemita nézeteket osztó embereknek nincs helyük a Munkáspártban. Bár kevesen vannak – a félmilliós tagság 0,1 százalékát érinti – de egy is sok – mondta Corbyn.

Antiszemitizmus a Munkáspártban: vihar a BBC riportja után

A Labour egyik volt vezetője szerint „intézményesült” az antiszemitizmus a nagy múltú brit baloldali pártban.