Drog és alkohol is volt a lelőtt etióp zsidó fiatal szervezetében

Tegnap hozták nyilvánosságra a boncolás eredményét, ami az állásából felfüggesztett rendőr igazát látszik erősíteni.

Óriási felháborodás és tüntetéssorozat kísérte pár hete Izraelben annak a 19 éves Etiópiából származó fiatalembernek a halálát, akit egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt lőtt le a Haifa szomszédságában lévő Kirját Háim településen.

Zavargásokba fulladt az etióp származású izraeli fiatal halála miatti országos tiltakozás

Az izraeli etióp közösség tiltakozása során több tucat rendőr sérült meg, hatvan tüntetőt letartóztattak és 50 ezer ingázó rekedt az utakon az autópálya blokádok miatt.

A rendőrtiszt az állítása szerint önvédelemből adott le figyelmeztető lövést a földre célozva, és a gellert kapott golyó okozott halálos sérülést. Az I24 News beszámolója szerint tegnap hozták nyilvánosságra a szerencsétlenül járt Szalomon Teka boncolási eredményét.

Eszerint a fiatalember szervezetében rendkívül nagy mennyiségű alkoholt és kannabiszt is találtak. A szakértők szerint a két szer keverése erőszakos viselkedéshez és csökkent ítélőképességhez vezethet.

A jelentés szerint a boncolási eredmény az állásából felfüggesztett rendőr igazát erősítheti, bár a lövés indokoltságáról nem ad egyértelmű igazolást.

A rendőr arra hivatkozott, hogy több hangoskodó, agresszív fiatal között próbált békét teremteni egy nyilvános területen, mire azok kövekkel dobálták meg. A rendőrtiszt elmondása szerint figyelmeztetés céljából lőtt a földre, ahol gellert kapva a lövedék végül halálos sebet ejtett a 19 éves fiatalon.

A rendőr ügyvédje a fejleményekre reagálva kijelentette: itt az idő azonnal visszahelyezni az állásába kliensét.