Jövő heti Kohn

Szenes Hanna és Pataki Ferenc szerelme Dombóváron, klezmer az Állatkertben, költészet Szegeden, holokauszt-megemlékezés Újpesten. Zsidó programajánló.

Kedd este 6-kor a dombóvári Városi Uszodánál domborművet avatnak Szenes Hanna és Pataki Ferenc emlékére. Dombóvár díszpolgárának, a két éve elhunyt Pataki Ferenc fejszámolóművésznek a harmincas években Szenes Hanna volt a nagy szerelme, aki akkoriban a városban nyaralt a rokonainál. Azután a történelem elszakította őket, de legendás szerelmüknek most emléket állítanak Pataki Ferenc szülővárosában.

https://luah.hu/esemeny/szenes-hanna-es-pataki-ferenc-dombormuvenek-avatasa/?1

Szerda este fél kilenckor Jávori Ferenc „Fegya” legendás zenekara, a Budapest Klezmer Band ad koncertet a Fővárosi Állat- és Növénykertben, vendégművészként színpadra lép Polnauer Flóra.

https://luah.hu/esemeny/budapest-klezmer-band-liedele-in-jiddis/?1

Csütörtök este hatkor a Szegedi Zsidó Hitközségen felolvasás és beszélgetés lesz Barukh költővel, aki családjával együtt három éve hagyta maga mögött Budapestet. és kezdett új életet az izraeli Arava sivatagban. Most onnan ír terápiás szabad verseket lélekről, Izraelről, világbékéről. Az első pillanattól megosztotta történeteit a Facebookon, melyeket több irodalmi portál is felkapott.

https://luah.hu/esemeny/barukh-felolvasas-es-beszelgetes-3/?1

Vasárnap este 6-kor az újpesti zsinagógában megemlékezést tartanak az Újpestről, Rákospalotáról, Pestújhelyről, és Szentendréről elhurcolt testvéreinkről, akik a gyűlölet pusztításának mártírjai lettek. Gyászbeszédet mond: Szerdócz Ervin főrabbi

https://luah.hu/esemeny/emlekezo-gyasz-istentisztelet/?1