Lipstadt: a magyar kormányt azért érik kritikák, mert antiszemita sztereotípiákkal játszik

Az amerikai holokausztkutató nem érti hogy az izraeli kormány hogyan „nyomhat kósersági pecsétet” Magyarország és Lengyelország témához való hozzáállására. 

Deborah Lipstadt, az atlantai Emory Egyetem modern zsidó történelem és holokauszt professzora – a Times Of Israelnek adott interjújában – bírálta az izraeli kormányt, és személyesen Benjamin Netanjahu kormányfőt,  mert szövetségeseket keres a közép-európai kormányokban, és ezért elnézi nekik a vészkorszakkal kapcsolatos felelősségük elkenését vagy hárítását – adta hírül a Szombat.

Nem érti, hogy az antiszemitizmussal és a BDS-mozgalommal szembeni harca közepette hogy tolerálhatja az izraeli kormány, hogy “a lengyel kormány átírná az ország holokauszttal kapcsolatos történelmét”, és azt, hogy a magyar kormány “összefüggésbe hozható az antiszemitizmussal”.

Az izraeli politika “felemeli ezeket az országokat, és kósersági pecsétet nyom rájuk”.

Netanjahu budapesti látogatását és a magyar kormányfő dicséretét is felrója az izraeli kormányfőnek, mondván: “Orbán Viktort azért érik kritikák, mert antiszemita sztereotípiákkal játszik, és a nácikkal szövetséges Horthyt dicsőíti”.

“Persze az izraeli miniszterelnöknek országa polgárainak biztonsága az elsődleges. De keblére ölelni Orbánt ennyire fontos volna [Izrael biztonsága szempontjából]?” – tette fel Lipstadt a szónoki kérdést, aki élesen bírálta az interjúban a lengyel kormánnyal kapcsolatos megengedő izraeli politikát is.

Deborah Lipstadt neves amerikai holokausztkutató, aki éveken át pereskedett az angol David Irving holokauszttagadóval. Irving időnként felbukkan a színen, a Neokohn is megírta, hogy legutóbb azzal verte ki a biztosítékot, hogy haláltáborba szervezett túrát. Litvániában pedig annyira elegük lett belőle, hogy kitiltották az országból. Lipstadt és Irving harcából még amerikai film is készült, amiben Lipstadt-et Rachel Weisz játszotta.

Denial Official Trailer #1 (2016) – Rachel Weisz Movie HD

Denial Official Trailer #1 (2016) – Rachel Weisz Movie HDSubscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Like us o…