A Mazsihisz hazafias közleménye Takaró Mihályról

A magyar gyermekek nevelését irányító Nemzeti Alaptanterv kontrollja a nemzeti kultúra megcsonkításán ügyködő ember kezébe került – állapítja meg a szervezet.

„Vigyázzunk együtt gyermekeink mentális egészségére” — ezzel a címmel adott ki közleményt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) annak kapcsán, hogy „a Nemzeti Alaptantervet Takaró Mihály fogja ‘hazafiasítani”.”

Mint arról a hvg.hu nyomán írtunk, mostantól a Horthy-rajongó (és időnként zsidózó) Takaró Mihály felel azért, hogy a Nemzeti alaptanterv humán műveltségterületeket érintő részeiben jobban tükröződjön a hazafias szemlélet.

A Csépe Valéria vezetésével kidolgozott NAT-tervezetről már a bemutatása előtt azt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy „ez így, ebben a formában biztosan nem lép életbe”, később pedig kiderült, hogy a kormánynak az a legfőbb baja az anyaggal, hogy nem elég keresztény, nem elég hazafias, nem elég nemzeti – írta a hvg.hu.

Fotó: YouTube

A Mazsihisz közleményében megállapítja: „

A tanterv-hazafiasító Takaró Mihály, aki a Jóisten döntési kompetenciáit nagyvonalúan magára vállalva, a kádárizmussal szembeszegülő magyar költőről, Petri Györgyről tudatta, hogy a pokolra kerül, aki Kertész Imrét kizárta a magyarságból, aki Spiró Györgyöt feltételesen volt csak hajlandó embernek nevezni – igen, ő a kijelölt hazafiasító.

Aki így beszél, arról már nem kell tovább indokolni, miért tartozik a gazdag, sokszínű és épp e sokszínűség révén különleges magyar kultúra ellenségei közé.

A Mazsihisz pedig aggódik, mert a magyar gyermekek nevelését irányító Nemzeti Alaptanterv kontrollja a nemzeti kultúra megcsonkításán ügyködő ember kezébe került.”

A Mazsihisz közleménye arra az ellentmondásra hívja fel a figyelmet, hogy a „Takaró által magyarnak sem tartott Kertész Imrét, Petri Györgyöt a magyar kormány is nagyra tartja: ezt a Kertész Imre Intézet alapítása, is bizonyítja, ráadásul az Intézet Petri életművét is gondozza. Nem lehet egyszerre kiemelt nemzeti büszkeségként gondolni rájuk és megtagadni magyarságukat.

A kulturális kormányzatnak viszont választania kell! Kérjük, válassza a hazafiúi énjét!” – hangsúlyozza a Mazsihisz.

Zsidózó történész fogja hazafiasságra nevelni a magyar diákokat

A Horthy-rajongó irodalomtörténész felel azért, hogy a Nemzeti alaptanterv humán műveltségterületeket érintő részeiben jobban tükröződjön a hazafias szemlélet.