BBC-felmérés: az arab világ gyűlöli Izraelt

A BBC tizenegy arab országban készített kutatása szerint az arabok úgy érzik, Izrael jelent a legnagyobb veszélyt a Közel-Keletre és Észak-Afrikára.

A felmérésben 25 ezer ember vett részt Egyiptomban, Libanonban, Szudánban, Tunéziában és még hét másik országban. Az Izrael-ellenességen kívül közös nevező volt, hogy az arab társadalmak nagy része ellenzi a homoszexualitást és a nők emancipációját — számolt be a The Algemeiner.

Az arab országok nem támogatják, hogy a nők magas pozíciókat töltsenek be.

Továbbra is megszokott gyakorlat a becsületgyilkosság, ami azt jelenti, hogy ha egy nő „szégyent hoz” a családjára, akkor férfi rokonai kivégezhetik.

Németországi imám: „A zsidók egy arrogáns faj”

Egy német iszlám központ imámja antiszemita kijelentéseket tett egy videóban, amit az iszlám médiát szemléző MEMRI intézet fordított le.

A legkonzervatívabb nézeteket a palesztin területeken élők vallják, ott a lakosság mindössze 5%-a találja elfogadhatónak a homoszexualitást.

Hiába a rengeteg múltbéli arab háború és belső konfliktus, az országok nagy része továbbra is Izraelt tartja a legnagyobb fenyegetésnek, második helyen pedig az Egyesült Államok foglal helyet.

Jemenben és Irakban azonban nem Izraeltől, hanem Irántól tartanak leginkább.

A felmérés szerint a rossz körülmények miatt minden ötödik ember szeretne emigrálni.

Az arabokat arról is megkérdezték, melyik világvezetőre tekintenek a legpozitívabban.

A győztes Erdogán török elnök lett, akire 75% tekintett pozitívan. Putyinban 28% bízik, Trumpot pedig mindössze 12% kedveli.

Kötelező a szex a muszlim nőknek, véli a palesztin imám

A Palesztin Autoritás főmuftija szerint ez alól még a Ramadán sem kivétel.