Németországi imám: „A zsidók egy arrogáns faj”

Egy német iszlám központ imámja antiszemita kijelentéseket tett egy videóban, amit az iszlám médiát szemléző MEMRI intézet fordított le.

Said Abu Hafs arról beszélt „A zsidók álláspontja az iszlámmal szemben” című előadásában, melyet a németországi Kaiserlautern iszlám központjában tartott, hogy Jézus azért jött el a zsidókhoz, hogy elmondja nekik: hagyják el a pénzt, és kövessék őt.

Az imám ezen a ponton nevet a felvételen, és közli, hogy „felesleges” ilyesmit kérni a zsidóktól, és hogy a zsidók ezért fordultak Jézus ellen.

Abu Hafs úgy folytatja, hogy a zsidók „ősidők óta kapzsi és fukar” emberek voltak, akik „a pénz bűvöletében” éltek: imádták az aranyborjút csak azért, mert az aranyból volt.

Az imám szerint továbbá

„mindig is arrogánsak voltak, különösen a rabbijaik és a vezetőik. Rabszolgákká tették az embereket, és mindig lenéztek másokat. Eközben viszont a saját fajukat nagy becsben tartották. Az a hitük, hogy ők »Isten választott népe«, és így tovább. Azt mondják, Isten azért teremtette a többi népet, hogy őket szolgálják. Ezt vallják”.

Abu Hafs úgy véli, a zsidók azért nem tértek át az iszlámra, mert az iszlám nem teszi lehetővé az uzsorát és mások pénzének elvételét.

Ezért szerinte a zsidók máig „azért küzdenek, hogy széttörjék a muszlimok egységét”.

Az imám azt is hozzátette, hogy alapjaiban azért tér el a judaizmus és az iszlám, mert ellentétben a zsidósággal,

„az iszlámban mindenki egyenlő”.

Az iszlámnak atomfegyverre van szüksége — mondja a Hamász tévéje

Al-Shanqiti mauritiusi imám szerint nagyon veszélyes, hogy „a cionistáknak vannak atomfegyverei”.