Boris Johnson zsarolható nőügyei miatt — állítják konzervatív ellenfelei

Johnsont turbulens magánélete alkalmatlanná teszi a miniszterelnökségre — legalábbis ezt mondja ellenfele, Jeremy Hunt.

Egyes kormánytagok szerint Johnson veszélyt jelent a nemzetbiztonság számára. A konzervatív ellenfelek azt követően indították a támadást, miután Boris Johnson szomszédai ráhívták a rendőrséget a politikusra.

A válásban levő Johnson és újdonsült barátnője hangosan veszekedett, amelyet szomszédai felvettek és még a rendőrséget is riasztották — számolt be a Daily Mail.

Forrás: Wikimedia Commons

A miniszterelnökségért folytatott küzdelemben Jeremy Hunt konzervatív külügyminiszter maradt egyedül állva Johnsonnal szemben. Hunt a napokban nagy kampányt indított azzal a céllal, hogy megkérdőjelezze ellenfele karakterét.

Most Hunt szövetségesei még eggyel tovább mentek és egyenesen nemzetbiztonsági kockázatnak titulálták London volt polgármesterét.

Egy kabinetminiszter így nyilatkozott a Sunday Timesnak:

„Fennáll annak veszélye, hogy emberek zsarolhatják őt a magánéletével vagy kiszivárogtathatnak róla információkat.”

Hunt nemrég populistának bélyegezte Johnsont és magát tüntette fel megbízható választásként. Johnson azonban továbbra is minden felmérés alapján vezet Hunt előtt.

Egyes konzervatív körök attól félnek, hogy Johnson biztosnak tűnő győzelme valami kellemetlen magánügyön fog elbukni, ahogy ez már korábban is megtörtént,

Hunt pedig igyekszik ellátni a sajtót ezzel a narratívával.

Ellenfelei azzal is támadják Johnsont, hogy vissza fog táncolni a Brexittel kapcsolatban és a britek így októberben sem fognak kilépni az Európai Unióból. Ennek oka, hogy Johnson a Brexit kampányt megelőzően nagy támogatója volt az Európai Uniónak és sokan megvádolták, hogy csak politikai megfontolásból állt a kilépés mellé.

Johnson azonban kijelentette, hogy végrehajtja a Brexitet, ha ő lesz a miniszterelnök.

Izrael-barát lehet a következő brit miniszterelnök

Két nagy esélyes nevét latolgatja a brit sajtó.