Borúsan indult a hét: újabb antiszemita támadások történtek Párizsban és Berlinben

Egy idős asszony és egy fiatal férfi is fejsérülést szenvedett, amikor antiszemiták támadtak rájuk kedden két nyugat-európai fővárosban.

Fémgolyóval okoztak koponyasérülést egy 79 éves zsidó nőnek Párizsban, miután az asszony egy zsinagógából lépett ki kedden

írja a The Times of Israel, amely megemlíti, hogy egy nappal korábban, ugyanannál a 11. kerületi imaháznál a gyülekezet tagjaira vizet öntöttek, vélhetően az épület magasabb emeleteiről.

A kórházba szállított idős asszony állapota stabil. A hatóságok nagy erőkkel nyomoznak a tettesek után. Ez immár a sokadik erőszakos agresszív esemény ebben az évben, amelyről Franciaországból értesülhetünk.

A francia zsidó diákok 89%-át éri antiszemita inzultus

Tízből kilenc francia zsidó diákot ér zsidóellenes diszkrimináció legalább egyszer tanulmányai során — állítja egy friss felmérés.

Németországban sem különb a helyzet. Ott is folyamatosan növekszik a zsidóellenes atrocitások száma. A legutóbb egy amerikai turistát vertek meg szintén kedden. A The Times of Israel egy másik beszámolója szerint a 23 éves férfit egy utca sarkán hárman vertek meg.

Először azt kérdezték, hogy zsidó származású-e, majd mivel a férfi igennel felelt, több, a fejére irányított ütéssel hozták értésére, hogy számukra nem kívánatos személy.

Az amerikai turista arcán véraláfutások és duzzadások keletkeztek, a támadás után saját maga tett feljelentést a helyi rendőrségen.

Berlin Steglitz kerületében kedd este történt esetet a rendőrség gyűlöletcselekményként vizsgálja.

Egy héten belül ez volt a harmadik eset, hogy zsidókat fizikailag fenyegettek Németországban.

— emlékeztet a lap. Ugyancsak Berlinben egy vallásos férfit kipája miatt gyaláztak, köpködtek és fenyegettek hétfőn. Vasárnap pedig egy ortodox rabbinak kellett futva elmenekülnie támadói elől Düsseldorfban.

Egyre több zsidót vernek meg Németországban

Csaknem 20%-kal nőtt 2018-ban az incidensek száma.