Ismét rakétatámadás érte Izraelt Gázából

A tűzszünet ellenére újra a zsidó államot rakétázták a palesztin területről. Az IDF ellencsapásával föld alatti terrorbázist támadott.

A májusi rakétaesőt — amikor alig két nap alatt 690 rakétát lőttek terrorista szervezetek Izraelre — követő, nem hivatalos tűzszünet után tegnap első alkalommal kellett ismét bevetni a légvédelmi elhárítórendszert, a Vaskupolát — írja a The Times of Israel.

Rakétaeső Izraelre: jól vizsgázott a Vaskupola

Soha ekkora intenzitással nem üzemelt még Izrael high-tech légvédelmi rendszere, mint a múlt hétvégén. Mindenki újabb támadásra készül.

Ezúttal is a Gázai-övezetből kezdeményezték az agressziót. Szerdán több légballonos bombával támadták a zsidó állam Gázához közeli területeit. Jelentések szerint jelentős károkat okoztak földművelési területeken, ahol a veteményekben keletkezett pusztítás.

A támadások Nirim városánál is kisebb riadalmat keltettek, ahol ugyan megszólaltak a légvédelmi szirénák, sem emberi, sem jelentősebb anyagi kár nem történt. Az izraeli hatóságok válaszként a régió tengeri szakaszára teljes zárlatot rendeltek el, így a terrorfenyegetés miatt az arab halászok sem tudták folytatni munkájukat.

Fotó: The Times of Israel

Mivel a ballonos bombatámadást később rakéták kilövése követte Gázából, Izrael a Vaskupoláját beüzemelve volt kénytelen fokozni a védelmét. Sőt, ellencsapásra is elszánta magát: a Hamászhoz köthető, földalatti infrastruktúrát vette célba

— írja az izraeli lap.