ENSZ-segítséggel lett meg a libanoni majom, aki lázban tartotta Izraelt

A jodfati majomrezervátum szakértői gyümölcsökkel csalták csapdába a majmot, miután a majmot több helyen is látták Észak-Izraelben, de két héten át senki sem tudta becserkészni — írta meg a hétvégén a Times of Israel.

Mint azt lapunk is megírta, a vervet majom egy libanoni apáca tulajdonában volt, ám megszökött, átlépte a határt, és Észak-Izraelben több helyen is felbukkant.

A jodfati majomrezervátum munkatársai napokon át vadásztak a majomra, majd Karmieltől délre csapdába csalták.

A majmot az elmúlt hetekben többször is levideózták, ahogyan Izrael-szerte kerítéseken mászkált vagy éppen erkélyeken himbálódzott.

קוף ברח ממנזר בלבנון – ונתפס בגליל

לפני כשבועיים נצפה קוף מסוג גנון ירוק ביישוב חורפיש שבגליל העליון, אך הוא נעלם. בהמשך התברר שמדובר בקוף ששייך לנזירה מלבנון, שמנהלת חוות בעלי חיים לצורך קידו…

Az izraeli lap szerint a majom Bint Jbeil régióban található „Béke hajója” farmról szökött meg, melynek üzemeltetője egy Beatrice Maugerin nevű apáca, aki „biztonságos helyet” akart létrehozni muszlimoknak, keresztényeknek és zsidóknak egyaránt.

Az apáca a libanoni kormányhoz fordult, amely megkérte az ENSZ-t, hogy hivatalosan is kérje meg a zsidó államot a bajkeverő majom becserkészésére.

A majmot a majomszakértők átadták az IDF-nek, akik pedig az ENSZ tisztviselőinek nyújtották át, mielőtt visszaadták tulajdonosainak.

Az ENSZ nem alszik: itt az újabb Izraelt elítélő határozat

A palesztin oldal által kezdeményezett szavazást Szíria, Szudán és Venezuela szervezte. Magyarország nemmel szavazott.