ENSZ-segítséggel lett meg a libanoni majom, aki lázban tartotta Izraelt

A jodfati majomrezervátum szakértői gyümölcsökkel csalták csapdába a majmot, miután a majmot több helyen is látták Észak-Izraelben, de két héten át senki sem tudta becserkészni — írta meg a hétvégén a Times of Israel.

Mint azt lapunk is megírta, a vervet majom egy libanoni apáca tulajdonában volt, ám megszökött, átlépte a határt, és Észak-Izraelben több helyen is felbukkant.

A jodfati majomrezervátum munkatársai napokon át vadásztak a majomra, majd Karmieltől délre csapdába csalták.

A majmot az elmúlt hetekben többször is levideózták, ahogyan Izrael-szerte kerítéseken mászkált vagy éppen erkélyeken himbálódzott.

Az izraeli lap szerint a majom Bint Jbeil régióban található „Béke hajója” farmról szökött meg, melynek üzemeltetője egy Beatrice Maugerin nevű apáca, aki „biztonságos helyet” akart létrehozni muszlimoknak, keresztényeknek és zsidóknak egyaránt.

Az apáca a libanoni kormányhoz fordult, amely megkérte az ENSZ-t, hogy hivatalosan is kérje meg a zsidó államot a bajkeverő majom becserkészésére.

A majmot a majomszakértők átadták az IDF-nek, akik pedig az ENSZ tisztviselőinek nyújtották át, mielőtt visszaadták tulajdonosainak.

Az ENSZ nem alszik: itt az újabb Izraelt elítélő határozat

A palesztin oldal által kezdeményezett szavazást Szíria, Szudán és Venezuela szervezte. Magyarország nemmel szavazott.