Borat szerint a Twitter nélkül Trump nem lett volna elnök

Sacha Baron Cohen, a Boratot is alakító zsidó származású brit komikus egy interjúban kritizálta Jack Dorseyt, a Twitter vezetőjét, amiért az találkozott az amerikai elnökkel — írja a Times of Israel.

Cohen szerint „ha nincs a Twitter, Trump soha nem lett volna elnök”.

A Borat és az Ali G karakterekkel befutott, hírességeket és átlagembereket egyaránt kellemetlen helyzetbe hozó színész a legújabb hollywoodi híresség, aki kifejtette véleményét az „amerikai demokrácia válságáról.”

Cohen szerint a Twitter nem tiltja le rasszistákat és a fehér nacionalistákat, mert sok felhasználóra van szüksége. A komikus szerint

„nagyon veszélyes világban élünk”.

A színész a Variety interjújában legújabb TV-sorozatáról beszélt, ahol magát átmaszkírozva igyekszik politikusokat, átlagembereket provokálni. Cohen hol ex-Moszad ügynöknek álcázza magát, hol valóságshow szereplőket próbál meggyőzni, hogy csatlakozzanak a „Fogadj örökbe egy gyerekkatonát” kamukampányhoz. A Who is America epizódjait a Showtime amerikai csatorna készítette.

Cohen az interjúban kifejtette, miért látja negatívan az Egyesült Államokat:

„Úgy nőttünk fel, hogy fontos volt, hogy a társadalom jobb legyen, a feketék teljes jogú polgárok legyenek és szavazhassanak, ahol az emberek különbözőségük ellenére is egyenlők lehetnek. Ma olyan társadalomba élünk, ahol ez a koncepció kezd szétesni.”

A színész új sorozatával a modern Amerikára akart reflektálni. A Guardian kritikusa azt írta a műsorról hogy „nem sikerült egy pofont se bevinnie.”

A színész legközelebb egy Netflix sorozatba szerepel, amiben a legendás izraeli kémet, Eli Cohent fogja játszani.

Nyolc órára letiltották Geert Wilderst a Twitterről

A bevándorlásellenes pártvezér a balliberális D66 pártot bírálta élesen.