Héberül is megtanult az Airbnb

Új szolgáltatással jelentkezett az oldal, ami nemrég még a júdea-szamáriai területen levő zsidó szálláshelyeket akarta bojkottálni. 

Héber nyelvű weboldalt és applikációt fejlesztett az Airbnb — írja a The Jewish Telegraphic Agency. A vállalat egy arab nyelvű verziót is elindított.

„Az új felület a nemzetközi közösség iránti elkötelezettséget hivatott demonstrálni” — jelentette be a cég közleményében.

A lépés különösen érdekes az előzmények fényében, ugyanis ahogy korábbi cikkünkben írtunk róla, az Airbnb 2018 novemberében bejelentette, listájáról törölni fog közel 200 júdea-szamáriai (tehát a „megszállt”) területeken levő zsidó szálláshelyet. Döntése heves felháborodást szült Izraelben és a világ számos pontján, Amerikában pedig jogi lépéseket is tettek a vállalat ellen.

A kilátásba helyezett perek rendezéseként később az Airbnb kijelentette, nem fogja végrehajtani az ígért intézkedést, és a jövőben nem tesz különbséget a palesztinok és a zsidók által kiadott szálláshelyek között.

Mégsem bojkottálja a júdea-szamáriai településeket az Airbnb

Az Airbnb terve nagy botrányt kavart, és megsértette az amerikai szállásügyi diszkriminációs törvényt is, ezért jobbnak látta visszakozni.

A Globes jelentése szerint a zsidó államban tavaly mintegy 22 ezer szállást hirdettek meg az Airbnb oldalán, és fél milliónál is több izraeli turista vette igénybe a szolgáltatást — akik összesen csaknem egymillió éjszakára találtak szállást az oldal segítségével. A legtöbben Olaszországban, Franciaországban, Görögországban és az Egyesült Államokban kerestek helyet maguknak a platformon keresztül.